Asus ja Qualcomm yhteistyöhön – luvassa pelipuhelimia

10.10.2020 10:55 | Muropaketin toimitus

Mobiilimaailmassa viritellään uusia yhteistyökuvioita, sillä toisensa ovat löytämässä Asus ja Qualcomm. Uusi tuote on tulossa ehkä jo tämän vuoden lopussa.

Pelipuhelinsegmentin tuotteita ovat julkaisseet viime vuosina ainakin Asus, Black Shark, Iqoo ja Nubia. Nyt joukkoon on liittymässä ehkä Qualcomm.

Digitimesin mukaan Qualcomm kehittää Asusin kanssa Qualcomm-tuotemerkin pelipuhelimia. Tuotteet saatetaan julkaista jo tämän vuoden lopussa.

Tietojen mukaan Asuksen vastuulla on laitteiston kehitystyö Qualcommin ollen vastuussa ”teollisesta suunnittelusta” ja ”ohjelmistojen integroinnista ja optimoimisesta Snapdragon 875 -alustalle”. Puhelinten tarvitsemat komponentit yritykset ostaisivat yhteistyönä.

Yhteishankinnat saattaisivat johtaa siihen, että komponentit voidaan ostaa edullisemmin johtaen näin alempiin tuotantokustannuksiin. Tästä saattaisi sataa hyötyjä myös Asuksen ROG -puhelinten tuotantoon.

TechSpot arvelee, että Qualcommin puhelimet saattaisivat olla luonteeltaan samantyyppisiä kuin Asuksen ROG -puhelimet. Digitimesin mukaan Qualcomm ja Asus odottavat valmistavansa noin miljoona puhelinta, joista puolet olisivat Qualcomm-merkkisiä ja puolet ROG-merkkisiä.