UUSIMMAT

Bill Gatesin mukaan Windows Mobile -käyttöjärjestelmän maailmanvalloitus jäi kiinni muutamasta kuukaudesta

11.11.2019 15:43 | Muropaketin toimitus

Bill Gates uskoo, että Windows Mobile -käyttöjärjestelmä olisi peitonnut Androidin ilman Microsoftiin kohdistunutta kartellien vastaista oikeudenkäyntiä.

”Ei ole epäilystäkään siitä, että oikeudenkäynti oli huono asia Microsoftille. Ilman sitä olisimme keskittyneet paremmin mobiilikäyttöjärjestelmän kehittämiseen, ja nykyään ihmiset käyttäisivät Windows Mobile -puhelimia Android-puhelimien sijasta”, kertoi Gates New York Timesin DealBrook -konferenssissa. ”Olimme hyvin lähellä, mutta oikeudenkäynti häiritsi keskittymistäni ja epäonnistuin.”

Gatesin mukaan Microsoft oli kolme kuukautta myöhässä siitä, että Motorola olisi käyttänyt Droid-mallistossaan Androidin sijasta Windows Mobile -käyttöjärjestelmää. Androidilla varustetut Motorolan puhelimet osoittautuivat Yhdysvalloissa hiteiksi ja ne auttoivat Androidia lyömään läpi.

”Voittaja sai kaiken. Nyt kukaan ei ole kuullutkaan Windows Mobilesta. Menetimme siinä muutaman sata miljardia dollaria, mutta mitäpä siitä”, Gates naureskeli. Aiemmin tänä vuonna Gates kertoi Microsoftin mobiilikäyttöjärjestelmän floppaamisen olleen hänen uransa suurin virhe.

Muropaketin uusimmat