Uusimmat

Casion uutuuskello juttelee puhelimen kanssa

18.03.2018 09:45 Muropaketin toimitus

Älykelloilla on oma vankka kannattajakuntansa – mutta niin on edelleen perinteisen oloisillakin ajannäyttäjillä. Valmistajat pyrkivät rakentamaan siltoja näiden kahden leirin välille eri tavoin.

Casio Edifice EQB900 on uutuuskello, joka näyttää perinteiseltä analogikellolta – ja sellainen se onkin. Perinteisten viisaritoimintojen ohella kellossa on kuitenkin mukana myös hieman älyä. Casio Watch+ -sovellus on PhoneArenan mukaan saatavilla sekä Android- että iPhone-laitteille. Sovellus pitää yhteyttä kelloon bluetoothin yli. Sitä kautta puhelimen kello pysyy täsmällisesti ajassa ja osaa asettua helposti jopa 300 maailman kaupungin aikaan. Mikäli kelloa käyttää ajanottovälineenä, siirtyvät tiedot muistiin sovellukseen, jolloin esimerkiksi omien urheilusuoritusten tarkkailu onnistuu helposti. Mikäli puhelin pääsee hukkumaan, voi sen laittaa piipittämään kellon kautta.

Kello on vedenkestävä aina 100 metrin syvyyteen asti. Käyttöenergiansa se osaa napata auringosta, ja täyteen latauduttuaan kellon akusta löytyy puhtia peräti viiden kuukauden ajaksi, vaikka sitä pidettäisiin pimeässä.

Kellon hinta on Yhdysvalloissa noin 260 euroa.

Päivitetty 19.3.2018. klo 10.40. Korjaus: Laitteen akku sijaitsee luonnollisesti kellossa, ei puhelimessa.

Muropaketin uusimmat