DisplayMaten tuomio: iPhone X:n näyttö on parasta ikinä

07.11.2017 14:37 | Muropaketin toimitus | 1

Applen saatua odotetun iPhone X -juhlamallinsa uunista ulos, alkavat nettisivustot täyttyä erilaisista testeistä. Näyttöjä kattavasti testaava  DisplayMate on nyt todennut iPhone X:n näytön olevan paras markkinoilla oleva älypuhelimen näyttö.

Perinteisesti Samsung on menestyt DisplayMaten testeissä erinomaisesti, mutta nyt Apple jätättää korealaisen omat huippumallit taakseen selvästi. Sinänsä ironista on, että iPhone X:n näyttöpaneelin on kuitenkin valmistanut Samsung. DisplayMaten mukaan uutuusnäyttö on väritarkkuuden osalta kaikkien aikojen paras. Sekä sRGB- että DCI-P3 -väriavaruuksien osalta sen mittaustulokset ovat lähestulkoon täydelliset.

Myös kirkkauden osalta mittarit lyötiin lähes pohjaan. Esimerkiksi Samsung Galaxy Note 8 ylsi enintään 560 nitsin kirkkauteen, iPhone X nosti riman peräti 634 nitsiin. Näytön väritoisto puolestaan pysyy lähes täydellisenä, vaikka kirkkauden pudottaisi kahteen nitsiin. Aiemmin OLED-tekniikalla valmistetuilla näytöillä on ollut suuria vaikeuksia säilyttää väritoisto alhaisilla kirkkauksilla.