Ebayssa voi nyt hakea tuotteita puhelimen kameralla

29.10.2017 20:01 | Muropaketin toimitus

Ebay on lisännyt sovellukseensa mahdollisuuden hakea tuotteita kuvien avulla. Kuvia voi napsia puhelimen kameralla tai käyttää puhelimen muistiin tallennettua otosta.

Kuvahaku toimii kuten odottaa saattaa. Kameralla napattu tuore otos tai muistikortilta löytynyt kuva ladataan sovelluksen avulla palveluun, joka käyttää konenäköä, jonka jälkeen eBayn valikoimista kaivetaan mahdollisimman lähelle osuvat tuotteet esille. Ebayn mukaan tarjolla on jatkuvasti yli 1,1 miljardia esinettä, joten vertailukohtia ainakin löytyy.

Toisella lanseeratulla työkalulla ”Find it on eBay” voi etsiä helposti kuvilla, joihin törmää verkkosivuilla tai sosiaalisen median palveluissa. Kuvat voi jakaa kuten lähettäisi ne kaverille, mutta kohteeksi valikoituukin eBay. Tulokset palautuvat kuten kameralla otetulla kuvallakin etsiessä.

Kuvien visuaaliseen samankaltaisuuteen perustuvassa haussa on ongelmassa, kuten Techcrunch toteaa. Joskus ostohalu kohdistuu tismalleen tiettyyn tuotteeseen, jolloin lähes samannäköiset hakutulokset ovat vain haitaksi. Mikäli taas tavoitteena on löytää vain jotakin läheisesti samankaltaista, ei haittaa vaikka satojen eurojen merkkikenkien lisäksi tarjolla olisi muutaman kympin halpisversioitakin.

Molemmat ominaisuudet ovat käytettävissä eBay-sovelluksen Android-versiossa, Find it on Ebay pelkästään Androidilla.