UUSIMMAT

Ei näin Sony – kuulokeadapteri toimii typerästi

13.03.2018 15:05 | Muropaketin toimitus

Perinteisen 3,5 millimetrin kuulokeliitännän poistuminen puhelimista jakaa mielipiteitä. Monille kyseessä on eteneminen kohti langatonta tulevaisuutta – toiset taas haluavat pitää kiinni vuosikymmeniä kestäneestä yhteensopivuudesta. Sonyn tapa hoitaa asia heikosti toimivalla adapterilla tuskin miellyttää ketään.

Barcelonan MWC-tapahtumassa julkistettut Xperia XZ2- ja XZ2 Compact -mallit esittelivät maailmalle uuden Xperia-muotoilun, johon yhtenä osana kuuluu kuulokeliitännän poistuminen laitteista. Myyntipaketissa tulee mukana pelkkä USB-C-liitännän kuulokeliitännäksi muuttava versio, mutta mikäli puhelintaan haluaa samalla ladata, pitää hankkia tämä noin 20 euron hintainen erikoiskaapeli. AndroidAuthority -sivuston mukaan adapterin toteutus on valitettavan huono.

Sonyn Y-haarakaapelin toisessa päässä on urospuolinen USB-C-liitin puhelimeen kytkettäväksi. Toisesta päästä löytyvät kuulokeliitäntä ja naaraspuolinen USB-C latauskaapelia varten. Näinhän kyseiset kaapelit on rakennettu valmistajasta riippumatta. Sony kuitenkin on ilmoittanut oman versionsa toimivan pelkästään XZ2- ja XZ2 Compact -puhelimissa.

Mikäli kaapelia käyttää samanaikaiseen lataamiseen ja musiikin kuunteluun kuulokkeilla, virtaa sähköä laitteeseen viiden voltin ja puolen ampeerin voimalla. Mikäli puhelimen näyttö on päällä, tämä ei edes käytännössä riitä lataamaan, vaan akun varaustila pysyy samana tai jopa pienenee – vaikka laturi olisi kiinni.