UUSIMMAT

Ensituntumat Honor Play -puhelimesta – Rutkasti tehoa vähällä rahalla

24.08.2018 10:00 | Osku Kannisto

Honor Play -uutuuspuhelin on nimensä mukaisesti suunnattu mobiilipelaajille, jotka haluavat puhelimeltaan parasta hinta-tehosuhdetta. Otimme uutuuspuhelimen tuoreeltaan ensikokeiluun.

Alle 350 euron hintaiseksi puhelimeksi Honor Playn ominaisuudet ja erityisesti suorituskyky ovat erinomaisella mallilla. Puhelimessa sykkii Honorin ja Huawein lippulaivoista tuttu Kirin 970 -mobiiliprosessori höystettynä tehokkailla graafiikkaytimillä ja pelitilanteisiin optimoidulla Turbo GPU -kiihdytyksellä.

Laite sijoittuu hintaluokaltaan hieman puhelinten keskiluokan alapuolelle, mikä varmasti nostaa sen mielenkiintoisuutta erityisesti pelaavien nuorten silmissä. Pahimpia kilpailijoita löytyy valmistajan oman Honor 10:n ohella Motorolan ja Asuksen valikoimista. Myös iPhone SE on suora kilpailija Honor Playlle hintansa, mutta ei niinkään ominaisuuksiensa osalta.

Honor Play tuntuu käteen ottaessa piristävän ajanmukaiselta ja kookkaalta. Muotoilussa viehättävät ohuus ja pyöristetyt reunat. Silmät ja sormet noteeraavat heti takapuolen harjatun alumiinikuoren, jonka ansiosta puhelin ei ole yhtä liukas käsissä pidettävä kuin lasikuoriset kilpailijansa.

Etuosaa hallitsee massiivinen 6,3-tuuman LCD-näyttö, joka pyöristyy puhelimen reunoilla. Ylälaidassa on lovi, johon on sijoitettu etukamera ja kuuloke. Loven molemmille puolille jatkuvassa näytössä on akku- ja verkkotiedot yhdessä kellonajan kanssa. Ison näytön kulmiin on hankala ylettyä pitkälläkään peukalolla.

Teknisissä ominaisuuksissa pistää tehosuorittimen ohella silmään miellyttävä neljän gigatavun keskusmuisti. Tallennustilaa sovelluksille on 64 gigatavua, jota voi laajentaa microSD-kortilla aina 256 gigatavuun asti. 64 gigatavun tallennustila riittää usealle isoille pelille, joten pelejä ei tarvitse olla poistamassa ja asentamassa puhelimelle jatkuvasti uudelleen.

Ensipelailut sujuivat puhelimella mainiosti. Honor Play pysyi alumiinikuoriensa ansiosta hyvin niin isoissa kuin pienissäkin käsissä. Iso näyttö kaappaa katseen ja peleistä tulee huomattavasti nautinnollisempia kuin pienellä perusruudulla.

Peleille tarjottu koko ruudun tila ei ainakaan oletuksena leviä aivan koko ruudulle. Loven viereen jäävät näytön pikkuosat pimenevät mustaksi. Ruudun reunat pyöristyvät näytön pikselirakenteen mukaisesti. Vaakasuunnassa kuva on keskellä puhelinta jättäen alle sentin reunat molempiin laitoihin.

Raskaissa peleissä, kuten PUBG ja Asphalt 9, puhelin alkaa nopeasti lämpenemään. Lämpö leviää takakuoressa tasaisesti alumiinikuoreen. Käsien hikoilua ylimääräinen lämpö ei vielä näillä tunnin kokeiluilla tuottanut, joten oletettavasti lämpeneminen ei aiheuta ongelmaa pidemmässäkään käytössä.

Ruudunpäivitys ei tuottanut testipeleillä ongelmia. Ne rullasivat tasaiseen tahtiin vailla havaittavia nykimisiä tai päivitysnopeuden tippumista. Tältä osin puhelimeen valitut kompromissit tuntuvat erittäin järkeviltä.

Äänenpainetta puhelimen kaiuttimessa tuntuu olevat tyydyttävästi. Valitettavaa oli sen sijaan huomata, ettei ääni toistu stereona vaan puhelimen alaosasta, joka vaakatilassa sijoittuu aina toisen käden alle.

Puhelimen muu käytettävyys vastaa nopeaa peruspuhelinta. Mitään ongelmia ei havaittu ruudun rullauksen tai kosketusten perille menon osalta. Eleissä pitkät liikkeet tuntuvat toimivat lyhyitä paremmin. Taakse sijoitettu sormenjälkitunnistin on sijoitettu ergonomisesti ja etusormi löytää sen automaattisesti puhelimen käteen ottaessa.

Käyttöliittymäksi Android 8.1:n päälle asennettu Huawein EMUI on oletuksena hyvin yksinkertainen käyttää. Esimerkiksi ohjelmien kuvakkeet asentuvat suoraan rinnakkaisille työpöydille tutun alavalikon sijaan. Näin voi nopeasti koota esimerkiksi peleille, some-palveluille ja muut ohjelmille omat sivut, josta tarvittavat ohjelmat löytyvät nopeasti.

Kamerasovellus on helppokäyttöinen ja takakameran kanssa voi käyttää tekoälytilaa, joka pyrkii parantamaan kuvia värien ja dynamiikan osalta. Pikaisessa kokeilussa kuvanlaatu – varsinkaan kameroiden speksit huomioiden – ei vaikuttanut ollenkaan huonolta. Selfie-kamera tuntui erittäin käyttökelpoiselta ja kilpailukykyiselle jopa kalliimpiin puhelimiin verratessa.

Ensivaikutelmat Honor Playsta ovat varsin positiiviset: puhelin vaikuttaa mielenkiintoiselta tuttavuudelta. Pelkän pelailun ohella isolta näytöltä luonnistuu näppärästi some-palvelut ja viihdekäyttö. Hintaryhmässään laite erottuu erinomaisella suorituskyvyllään, josta on pelien ohella taatusti iloa myös laitteen pidentyneenä käyttöikänä.

Palaamme laitteeseen lähitulevaisuudessa Muropaketin täyden testiartikkelin myötä, jolloin selviää myös esimerkiksi mitattu suorituskyky ja kameran ominaisuudet. Samalla selviää, onko honor Playn jouduttu tinkimään jostain edullisen hinnan mahdollistamiseksi.

Honor Play tekniset tiedot:

 • Hinta: 349 €
 • Ulkomitat: 157,9 x 74,3 x 7,5 mm
 • Paino: 176 g
 • Värivaihtoehdot: Navy blue, Midnight black
 • Näyttö: 6,3″ ipts-paneeli, 19,5:9 -kuvasuhde, 1080 x 2340, 409 ppi
 • Suoritimet: Huawei Kirin 970 (8-ydin: 4 x Cortex A73 2,36 Ghz, 4 x Cortex A53 1,8 GHz)
 • RAM-muisti: 4 Gt
 • Tallennustila: 64 Gt + microSD (max 256 Gt)
 • Sim: 2 x nanoSIM
 • Liitännät: 3,5 mm ääniliitäntä, usb2.0 (type-c),
 • Langattomat yhteydet: Wi-Fi 802.11 b/g/n/a/ac (2,4/5 GHz), Bluetooth 4.2, GPS, AGPS, Glonass, NFC
 • Kamerat: takana 16 (F2.2) + 2 (f2.4) megapikseliä, edessä 16 (f2.0) megapikseliä
 • Akku: 3750 mAh
 • Käyttöjärjestelmä: Android 8.1 + EMUI 8.2.0