UUSIMMAT

Ensituntumat uudesta Honor View20 -puhelimesta – Honorin hyppy todelliseen lippulaivaluokkaan

22.01.2019 19:00 | Osku Kannisto

Honor View20 on rohkea siirto Honorilta kohti puhelinten kuuminta lippulaivaluokkaa. Astumalla yli viiden sadan euron hintaluokkaan, haastaa uutuusmalli erityisesti supersuositun OnePlus 6T:n. Ensituntuma kertoo Honorin tarjoavan erittäin modernin ja näyttävän olemuksen, mutta myös kovan luokan ominaisuudet.

Honor View20 -puhelin julkaistiin tänään 22. päivä tammikuuta Pariisissa. Kyseessä on merkin toistaiseksi kallein Suomessa myyntiin tuleva malli. Edullisemman 6/128-gigatavuisen mallin 549 euron suositushinta nostaa puhelimen ylempään keskiluokkaan. Valmistaja vakuuttaa sen olevan aito lippulaiva, ja haastavan myös kalliimmat puhelimet.

Honor View20 -puhelimen ykkösvaltti on sen järisyttävän tarkka kamera. 48 megapikselin tarkkuus (8000 x 6000 pikseliä) on reilusti luokan kilpailijoita edellä. Puhelimessa on kakkoskamerana vain syvyystietoa mittaava 3D-kamera.

Honor on hionut myös View20:n ulkoasua houkuttavaan suuntaan. Ainakin juuri ennen julkaisua Muropaketin testattavaksi saapuneen järeämmän, eli 8/256-gigatavuisen, mallin sininen väritys on todella pirteä ja näyttävä. Se ajaa asiansa erityisen hyvin puhelimen nuorekkaalle kohderyhmälle. Kiiltävyydestään huolimatta takakansi ei ole liukas kädessä vaan puhelin pysyy kämmenelläkin pitäessä tukevasti.

6,4-tuumainen näyttö peittää etuosan poikkeuksellisen kattavasti. Ennätyspieni etukameran pyöreä aukko jää käytännössä huomaamattomaksi sijaitessaan puhelimen ylärivillä, puhelimen tilatietojen seassa. Kaikki näytön kulmat on pyöristetty puhelimen muotoilua vastaavaksi.

Näyttö on paitsi tarkka, myös varsin dynaaminen. Kontrasti ja mustan taso ovat vakuuttavat, vaikka kyseessä ei ole AMOLED-näyttö.

Käytettäessä puhelinta vaaka-asennossa on kamerareikä varsin maltillinen. Kuvaruudun 2,1:1 -mittasuhteen ansiosta aukko ei edes yletä 16:9-videokuvan päälle. Pelatessa se taas jää vasemman peukalon alle.

Puhelimen suorituskykyyn ei ole tehty kompromissejä. Suorittimena View20:ssa on Huawein tehokkain Kirin980, joka on tätä ennen nähty Suomessa vain Mate20 Pro -puhelimessa. Keskusmuistia on kuusi tai kahdeksan gigatavua riippuen valitusta mallista. Tallennustilaa on vastaavasti 128 tai 256 gigatavua. Muistikorttipaikkaa puhelimesta ei löydy. Näillä eväillä tehoa ei puutu. Varsinaiset mittaustulokset julkaistaan hieman myöhemmin julkaistavassa varsinaisessa testijutussa.

Käytettävyyden osalta mukavia ominaisuuksia ovat kookas, neljän ampeeritunnin akku, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä sekä pelaajia miellyttävä GPU Turbo 2 -kiihdytys.

Pienenä ominaispuutoksena voi pitää IP-luokitusta, jota View20:llä ei siis ole. Se ei siis ole, ainakaan virallisesti, vesitiivis.

Ensivaikutelmat kamerasta ovat ytimekkäästi: Wau! Hyvissä olosuhteissa, täydellä tarkkuudella otettujen kuvien tarkkuus on veitsenterävä. Kuvat kestävät tarkastelun myös isommalta ruudulta, joten niistä voi tilata isojakin tulosteita. Käytännöllistä on tarkkojen kuvien huikea rajausvara, jonka ansiosta kuvista voi poimia yksityiskohtia somekäyttöön varsin huolettomasti.

Kameran automatiikkaa on viety eteenpäin tekoälyn avulla. Se tunnistaa jo yli 1600 kuvausskenaariota, joiden perusteella kuvaa hienosäädetään sävytoiston ja värien osalta.

Iloista oli huomata, että ominaisuuden räikeyttä oli selkeästi vaimennettu aiempiin ratkaisuihin verratessa. Värit eivät ole enää yhtä kiiltokuvamaiset vaan huomattavasti luontevammat.

Käytännössä 48 megapikselin tarkkuudella voi hyvin ottaa tiiviimpiä 12 megapikselin 2x-telekuvia ilman että puhelimessa on toista kameraa. Tähän riittää yksinkertaisesti 2x-valinnan käyttäminen.

Puhelimessa on Android 9.0 -käyttöjärjestelmä höystettynä Honorin uudella Magic UI 2 -käyttöliittymällä. Puhelimen kanssa voi siis käyttää Androidin eleohjausta, jolla alalaidan näppäinkolmikosta pääsee eroon ja ruudun hyötypinta-ala kasvaa entisestään. Eleohjauksen käyttö oli jo ensikokeilun perusteella luontevaa.

Myös käyttöominaisuudet ovat alkuvaikutelman perusteella erittäin kilpailukykyiset. Sormenjälkilukija suoriutuu tunnistuksesta ripeästi ja luotettavasti. Peruskäytössä kaikki rullaa sulavasti ja sovellukset käynnistyvät ripeästi. Niitä voi olla yhtäaikaisessa käytössä runsaasti, eikä nopeudesta tarvitse silti tinkiä yhtään.

Iso näyttö sai suupielet nousemaan erityisesti koko ruudun pelejä kokeiltaessa. Kookas ruutu ilman häiritsevää lovea on selkeästi paras ratkaisu mobiilipelejä rakastavalle. Oman viehätyksensä yhtälöön tuo myös puhelimen suorituskyky, jota tuntuu olevan riittävästi pelien erittäin sulavalle rullaamiselle.

Kooltaan puhelin vastaa nykyisiä lippulaivamalleja. Se ei ole yhden käden puhelin ison näyttönsä takia. Näytön ohella puhelimen suuri viehätys on taustapuolen kuvioinnissa, jota katselee mielellään. Keskiosaan osoittavat sinisen sävyvivahteet eri valaistuksissa näyttävät kerrassaan upeilta.

Alkuvaikutelmat Honor View20 -lippulaivamallista ovat siis hyvinkin positiiviset. View20 on hyvä lisäys edullisempien mallien yläpuolelle, ja ominaisuudet ennustavat sille mukavan pitkää elinkaarta. Puhelimeen oli ilo tutustua. Jatkamme puhelimen testailua ja tutustumista, ja palaamme asiaan lähitulevaisuudessa kattavamman testijutun myötä. Kaupoissa uutuusmalli on 30. tammikuuta, mutta ennakkotilaukset alkavat jo tänään 22. päivä tammikuuta klo 20.

Honor View20

 • Hinta: 549€ (6/128 Gt) / 649€ (8/256 Gt)
 • Näyttö: led 6,4’’
 • Tarkkuus: 2310×1080 pikseliä
 • Suoritin: kahdeksanydin HiSilicon Kirin 980
 • Keskusmuisti: 6 / 8 Gt
 • Tallennustila: 128 / 256 Gt
 • Käyttöjärjestelmä: Android 9.0, Magic UI 2
 • Kamerat taka: 48MP f1.8 ja syvyyskamera
 • Kamerat etu: 25MP f2.0
 • Video: 2160p30 (4K)
 • Akku: 4000 mAh
 • Sim: 2 x NanoSIM
 • Liitännät: Usb 3.1 type-C, 3,5mm kuuloke
 • Yhteydet: LTE cat21 , 802.11a/b/g/n/ac (dual-band), bluetooth 5.0, nfc
 • Mitat: 157x75x8,1 mm
 • Paino: 180 g