UUSIMMAT

Pumpattava älykello muuttuu kokonaiseksi puhelimeksi

21.01.2018 09:55 | Muropaketin toimitus

Älykellot kamppailevat edelleen olemassaolonsa oikeutuksesta. Shell-niminen startup-yritys uskoo keksineensä mikä nykyisissä älykelloissa mättää.

Yritys on PhoneArenan mukaan aloittamassa oman joukkorahoituskampanjansa parin viikon päästä Indiegogo-alustalla. Shellin vallankumouksellinen idea ovat älykellon siivet. Varsinaisen kellon alta esiin napsahtavat lisukkeet toimivat antenneina sekä kuulokkeena ja mikrofonina. Kellon voi siis napsauttaa irti ranteestaan ja siirtää korvalleen.  Siiven päästä löytyy myös kamera kuvaamista ja videopuheluita varten.

Aivan täysin omaan vetovoimaansa Shell ei luota, sillä siipiosiota myydään myös erillisenä. Siihen voi istuttaa esimerkiksi Apple Watchin tai Moto 360 -kellon. Sopivia adaptereita on myös Samsungin, Huawein ja LG:n kelloille.

Puhelimen akun luvataan myös olevan ehtymätön, sillä käyttäjä voi ladata siihen lisää virtaa. Latausprosessissa käytetään siipiä ikäänkuin pumppuina – erikoinen ominaisuus on valmistajankin mukaan suunnattu vain hätätilanteissa käytettäväksi.

Tarkempia tietoja on luvassa ilmeisesti joukkorahoituskampanjan alkaessa.

Muropaketin uusimmat