Essential patentoi erikoisen kameraratkaisun – valitettavasti kilpailija jo toteutti

05.03.2018 19:56 | Muropaketin toimitus

Essential PH-1 -älypuhelin ei osoittautunut miksikään menestykseksi, mutta seuraavaa mallia valmistellaan ilmeisesti jo kuumeisesti. Juuri julkitullut patentti saattaa paljastaa jotain kakkos-essentialista.

Patentin kuvauksen mukaan kyseessä on laite ja metodi, jolla älypuhelimen näytön pinta-ala saadaan maksimoitua. Temppu tehdään kätkemällä etukamera puhelimen rungon sisään, josta se pompahtaa ulos vain haluttaessa. Näin puhelimen etupuoli voisi olla täyttä näyttöä aivan laitteen yläteunaan asti ilman lovea tai muita häiriötekijöitä.

Keksintöhän on sinänsä kovin nokkela, mutta Essentialin kannalta on kovin harmillista, että kiinalainen Vivo esitteli käytännössä tismalleen samaa konseptia Barcelonan Mobile World Congress -tapahtumassa. Vivon puhelin oli tosin pelkkä konseptimalli, virallista ilmoitusta tekniikan hyödyntämisestä yritys ei ole antanut. AndroidHeadlines-sivuston mukaan patenttia tekniikalle on haettu Essentialin toimesta jo 2016. Edessä voikin olla mielenkiintoinen tilanne, jos Vivo yrittää hyödyntää Essentialin jo kauan sitten patentoimaa tekniikkaa.