UUSIMMAT

Essential PH-1 -puhelimen yläpalkki on poikkeuksellisen kookas

01.08.2017 13:55 | Muropaketin toimitus

Yksi tämän vuoden jumalpuhelimista on Android-käyttöjärjestämän alkuperäisenä kehittäjänä tunnetun Andy Rubinin Essential PH-1. Tarkasti varjellusta projektista on päästetty tietoa julkisuuteen vain tipoittain, nyt internet ihmettelee laitteella otettua kuvakaappausta.

Kuvankaappauksen tarjoili yrityksen myyntijohtaja Jason Mackenzie Twitterissä vastauksena kysymykseen toimiiko tuleva puhelin Yhdysvalloissa Verizonin verkossa. Vastauksessa oli laitteella otettu kuvakaappaus, jonka mukaan laite myydään operaattorilukitsemattomana.

Varsinaista vastausta mielenkiintoisempi asia oli kuitenkin itse kuva. Kuvakaappauksen yläreunassa on tasan 160 pikseliä korkea yläpalkki. Oletattavasti se on yhtä korkea, kuin näytön ylälaidassa oleva, ristiriitaisia tunteita herättänyt selfie-kamera. Yritys on vakuuttanut useita kertoja, että kolo keskellä näytön yläreunaa ei vaikuta negatiivisesti käyttäjäkokemukseen, mutta ilmeisesti sillä on vaikutusta ainakin yläpalkin kokoon.

Toinen kuvasta selviävä asia on puhelimen virtuaalisen kotinäppäimen ympärillä oleva ylimääräinen rengas. Kyseessä voi tosin olla aivan puhtaasti visuaalinen asia ilman mitään käytännön merkitystä.

Oudointa on silti tweetatun kuvan resoluutio, 2408 x 1112 pikseliä. Essential PH-1:n resoluutioksi on jo pitkään tiedetty 2560 x 1312 näytön valmistajan vuodettua sen julkisuuteen. Monet Android-puhelimet tukevat useita eri tarkkuuksia, mutta kyseistä tarkkuutta niiden valikoista ei löydy.

Alunperin PH-1 -mallin toimitusten piti alkaa jo kesäkuussa, mutta tuntemattomasta syystä toimitusten aloittamista lykättiin. Andy Rubin on kuitenkin luvannut laitteita kuluttajien käsiin ”pian”. Puhelin on ennakkovarattavissa 699 dollarin hintaan, 50 dollarin lisäsijoituksella mukaan saa puhelimeen magneettikiinnityksellä napsahtavan 360-asteen kameran.

Muropaketin uusimmat