Essentialilla ei ole mennyt ihan putkeen – hypetettyä uutuuspuhelinta myyty vain 5000 kappaletta

01.10.2017 11:17 | Muropaketin toimitus

Tämän vuoden ennalta hypetetyimpien puhelinmallien joukkoon nousi yllättäen Androidin alkuperäisiin suunnittelijoihin kuuluneen Andy Rubinin Essential Phone. Kohutun luurin myyntiluvut ovat kuitenkin olleet todellinen pettymys.

FierceWirelessin mukaan Essential Ph-1 -puhelinta myydyn Yhdysvalloissa sen julkaisun jälkeen vain noin viisi tuhatta kappaletta. Mobiilimaailman kärkinimet Apple ja Samsung saavat laitteitaan kaupaksi kymmeniä miljoonia joka neljänneksellä. Arvion takana on BayStreet Research -tutkimusyhtiö, jonka kommenttipyyntöihin Essential ei halunnut vastata.

Arvio kertoo montako puhelinta on löytänyt loppukäyttäjien käsiin, ei sitä montako laitetta on hankittu jälleenmyyjien varastoon odottamaan ostajia. Puhelin on Yhdysvalloissa myynnissä Sprint-operaattorin kautta 699 dollarin kertahintaan, tai 14,58 dollarin kuukausimaksulla.

Essential Ph-1 puhelimen Snapdragon 835-järjestelmäpiiri ja 128 gigatavun tallennustila eivät ole lippulaivapuhelimissa mitenkään poikkeuksellisia. Sen modulaarinen rakenne on hieman harvinaisempi, muttei suinkaan uniikki ominaisuus sekään. Laajennuspalikoita vain ei ole juurikaan saatavilla, ykköstykkinä puhelimen kylkeen tarjotaan 200 dollarin 360-asteen kameraa.

Pienten myyntilukujen vastapainoksi emoyritykseen uskotaan edelleen, Bloombergin kolumnisti Tim Culpan arvioi taannoin yrityksen arvoksi noin 1,2 miljardia dollaria.

Modulaarisia ominaisuuksia sisältävän lippulaivaluokan puhelimen lisäksi Essential on julkaisemassa myöhemmin ”vallankumoukselliseksi” kuvaamansa älykotilaitteen.