Essentialin kohupuhelin on myynyt vaatimattomat 50 000 kappaletta

15.12.2017 12:49 | Muropaketin toimitus

Alkuperäisiin Androidin kehittäjiin kuuluneen Andy Rubinin Essentialin piti mullistaa Android-puhelinten maailma. Toistaiseksi yritys on jäänyt yritykseksi.

Taannoin puhelinta uutisoitiin menneen kaupaksi vain noin 5000 kappaletta. Kyseessä olivat tosin vain Essentialin kumppanina toimivan Sprint-operaattorin myyntilukemat. Yhdysvalloissa puhenlinta yksinoikeudella myymälämyynnissä pitävä Best Buy onkin pudottanut sen hintaa rankasti, halvimmillaan Essential PH-1 on maksanut vain 399 dollaria – vain muutamaa kuukautta julkaisunsa jälkeen. Alunperin PH-1 oli hinnaltaan 699 dollaria.

Erityisesti kritiikkiä on saanut puhelimen heikosti toimiva kamera. Sen ansiosta puhelimen tämänhetkisistä myyntiluvuista on tosin saatu jonkinlainen arvio. Laitteen kameraohjelmiston päivityksen on nimittäin ladannut noin 50 000 käyttäjää. AndroidPolicen mukaan sovelluksen voi ladata ainoastaan Essentialin puhelimiin, joten hirveästi ilmaa luvussa ei pitäisi olla. Puhelimet myös päivittävät ohjelman automaattisesti, joten kovin monia puhelimia listalta tuskin puuttuu.

Laitteen myyntivaltiksi aiottuun lisälaiteliitäntäänkään ei ole kuulunut lisukkeita, ja valmistajan omaa 360-asteen kameraa on parhaimmillaan jaettu ilmaiseksi puhelimen mukana. Heikosta menestyksestä huolimatta Essential on ilmoittanut valmistelevansa uutta versiota puhelimesta ensi vuodelle. Aika näyttää riittävätkö sijoittajien rahat vielä toiseen yritykseen.