Uusimmat

Euroopan komissio harkitsee Huawein rakentamien 5G-verkkojen kieltämistä Euroopan alueella

05.02.2019 11:45 Muropaketin toimitus

Euroopan komissio pohtii Huawein rakentamien 5G-verkkojen kieltämistä Euroopan alueella turvallisuuskysymysten vuoksi. Operaattoreita edustava GSMA on kokoontumassa asian johdsta hätäkokoukseen.

Huaweita on syytetty Kiinan hallitukselle suoritettavasta vakoilusta, minkä vuoksi muun muassa Yhdysvallat ja Australia ovat kieltäneet Huawein rakentamat 5G-verkot. Reutersin saamien tietojen mukaan vastaava kielto saattaa astua voimaan myös Euroopassa, mikäli Euroopan komissio pitää päänsä. Kieltoa puoltava esitys ei kuitenkaan ole vielä julkinen, vaan tieto siitä on peräisin Reutersin sisäpiirin lähteiltä.

Mikäli kielteinen päätös toteutuisi, aiheuttaisi se vakavaa harmia monille eurooppalaisille teleoperaattoreille. Esimerkiksi Deutsche Telekom on kertonut että Huawein valmistaman teknologian poisto jo valmiiksi rakennetuista verkoista hidastaisi uusien 5G-verkkojen käyttöönottoa kahdesta kolmeen vuodella. Operaattoreita edustava GSMA onkin näillä näkymin järjestämässä loppukuusta hätäkokouksen, jossa se aikoo miettiä miten asian suhteen tulisi edetä.