Uusimmat

Facebook paljasti, mitä kaikkea dataa yhtiön historian pahimmassa tietomurrossa varastettiin

16.10.2018 09:10 Muropaketin toimitus

Facebook tiedotti reilut kaksi viikkoa sitten yhtiön historian pahimmasta tietomurrosta. Nyt Facebook on paljastanut, että varkaat pääsivät käsiksi 30 miljoonan ihmisen nimeen ja yhteystietoihin. 15 miljoonalta käyttäjältä saatiin irti myös muuta tietoa.

Aiemmin uutisoimme Facebookia koskeneesta yhtiön historian suurimmasta tietomurrosta. Alun perin arvioitiin, että hakkerit olisivat päässeet käsiksi jopa 50 miljoonan käyttäjän tietoihin Facebookin ”View As”-toimintoon liittyneen haavoittuvuuden avulla.

Nyt Facebook on julkistanut virallisen tiedotteen tapauksen tutkinnan etenemisestä. Yhtiön mukaan hakkerit pääsivät käsiksi vain 30 miljoonan käyttäjän tietoihin, joista 29 miljoonalta varastettiin käyttäjätilin nimi ja yhteystiedot eli puhelinnumero tai sähköpostiosoite.

14 miljoonalta käyttäjältä varastettiin lisäksi muita tietoja jotka liittyivät Facebookissa listattuun sukupuoleen, sijaintiin, parisuhdestatukseen, koulutukseen, työpaikkoihin, syntymäpäivään, käyttäjän kieleen ja niihin laitteisiin, joista Facebookia oli käytetty. Hakkerit saivat tietää myös mitä hakuja Facebook-käyttäjät olivat tehneet viime aikoina ja mitä sivuja nämä seurasivat Facebookissa.  Varastettuja tietoja voidaan käyttää muun muassa roskapostin lähettämiseen.

Facebookin mukaan hakkerit eivät päässeet käsiksi käyttäjien maksutietoihin, yksityisviesteihin tai valokuviin. Facebook ja FBI ovat päässeet hakkereiden jäljille, mutta vielä tässä vaiheessa syyllistä ei ole paljastettu julkisesti.