UUSIMMAT

Facebookin ja YouTuben moderaattorit joutuvat allekirjoittamaan vastuuvapauslausekkeen

28.01.2020 15:49 | Muropaketin toimitus

Facebook ja YouTube tarvitsevat molemmat moderaattoreita perkaamaan palvelujensa sisältöä. Kyseinen sisältö saattaa olla melkeinpä mitä tahansa. Moderaattoreilta edellytetäänkin tämän tiedostamista.

Tuoreen selvityksen mukaan Accenturen työllistämille Facebookin ja YouTuben moderaattoreille on lähetetty allekirjoitettava asiakirja. Sen allekirjoitettuaan ja luettuaan työntekijän katsotaan ymmärtävänsä työnsä mahdolliset vaikutukset henkiselle terveydelleen. Yhdysvalloissa ja Euroopassa moderaattoreille jaetussa asiakirjassa sanotaan ainakin, että työ saattaa aiheuttaa traumaperäisen stressihäiriön. Syynä terveydellisiin vaikutuksiin on palveluihin ladattava materiaali, joka saattaa olla esimerkiksi hyvin väkivaltaista.

”Ymmärrän, että tarkastelemani sisältö voi olla häiritsevää. On mahdollista, että sellaisen sisällön tarkastelu voi vaikuttaa henkiseen terveyteeni ja jopa johtaa traumaperäiseen stressihäiriöön”, asiakirjassa lukee.

– Päivitämme säännöllisesti henkilöstöllemme jaettavaa tietoa varmistaaksemme, että heillä on selkeä ymmärrys siitä, minkälaista työtä he tekevät, Accenture tiedotti.

Negatiivisia henkisiä vaikutuksia kokeneet entiset moderaattorit haastoivat aiemmin Facebookin oikeuteen Kaliforniassa ja Irlannissa.