Uusimmat

Facebookin ostama yritys työskentelee scifimäisen teknologian parissa – laitteita voi ohjata mielellä?

29.09.2019 09:30 Muropaketin toimitus

Facebook kertoi maanantaina ostaneensa CTRL-labs-yrityksen. Kyseessä on startup, joka toimii neuroteknologian alalla. Heillä on työn alla varsin futuristinen keksintö.

Cnetin mukaan CTRL-labs kehittää uudenlaista tapaa käyttää erilaisia digitaalisia laitteita, kuten älypuhelimia tai tietokoneita. Tarkoituksena on päästä eroon käsien käyttämisestä ja ohjata laitetta pelkällä mielellä.

– Käytämme paljon aikaa siihen, että saamme teknologian tekemään mitä haluamme sen sijaan, että nauttisimme ihmisistä ympärillämme, Facebookin lisätyn ja virtuaalisen todellisuuden yksikön varatoimitusjohtaja Andrew Bosworth taustoitti.

Bosworth uskoo, että on olemassa nykyiseen verrattuna luonnollisempia ja intuitiivisempia tapoja vuorovaikuttaa laitteiden ja teknologian kanssa.

CTRL-labs työskenteleekin rannekkeen parissa, joka saattaa tulevaisuudessa tehdä Bosworthin visiosta totta. Ranneke tulkitsee selkäytimestä käsiin virtaavia sähköisiä signaaleja. Nämä signaalit kertovat kädelle, miten sen pitää liikkua. Jos sähköiset signaalit saadaan käännettyä digitaalisen laitteen ymmärtämään muotoon, sellaista voisi käyttää pelkillä ajatuksilla.

– Se kaappaa aikomuksesi, joten voit jakaa kuvan ystäväsi kanssa huomaamattomalla liikkeellä tai vain aikomuksella, Bosworth maalaili.

Kerroimme aiemminkin Facebookin tavoitteista kehittää ihmisaivojen ja koneiden välistä vuorovaikutusta. Yritys tekee parhaillaan uraa uurtavaa tutkimusta yhteistyössä Stanfordin yliopiston kanssa. Tavoitteena on löytää keino lukea ajatuksia.