UUSIMMAT

Fitbit julkaisi uuden aktiivisuusrannekkeen – Charge 5 sisältää nyt selvästi edeltäjäänsä paremman näytön ja älykelloista tuttuja ominaisuuksia

25.08.2021 16:00 Muropaketin toimitus

Fitbit Charge 5 on edellismalliaan selvästi kehittyneempi aktivisuusranneke. Sen ominaisuuksiin kuuluu nyt esimerkiksi värinäyttö, mutta myös toki tutut GPS-paikannus ja sykkeen seuranta. Uutta on EDA-anturi, jota hyödynnetään stressinhallinnassa.

Uutta Fitbit Charge 5 -rannekkeessa on siis sen sähkönjohtavuuden muutoksia mittaava EDA-anturi (electrodermal activity), jollainen on aiemmin löytynyt valmistajan älykelloista. Tätä anturia käytetään stressin seurantaan ja hallintaan. Rannekkeen anturit osaavat toki seurata myös esimerkiksi sykettä ja veren happipitoisuutta.

AMOLED-kosketusnäyttö on päivittynyt mustavalkoisesta värilliseksi. Aiempaa mallia pienikokoisempi laite osaa myös GPS-paikannuksen. Ranneke kestää upotuksen enintään 50 metrin syvyiseen veteen. Akkukestoa on luvassa seitsemän päivän verran, mutta jatkuva GPS-käyttö rokottaa sitä merkittävästi.

Laitteen pääominaisuuksiin kuuluu päivittäisen valmiustilan (readiness) seuranta. Kattavasti kerättyjä tietoja hyödyntävän älypuhelinsovelluksesta löytyvän lukeman perusteella voi päätellä onko käyttäjän syytä levätä vai voisiko treenata vaikka vähän rankemminkin. Tämän täysi hyödyntäminen vaatii käytännössä Fitbit Premium -palvelun.

Fitbit Charge 5:n suositushinta on 180 euroa sisältäen kuuden kuukauden Fitbit Premium -palvelutilauksen. Jälkimmäisen kuukausihinta on 8,99 euroa ja vuosihinta 79,99 euroa. Mobiilisovelluksessa toimiva Premium tarjoaa erilaisia ohjattuja ohjelmia, kehittynyttä unenseurantaa ja kattavasti terveystietoja.