Uusimmat

Foxconnilta jännittävä ilmoitus, aikoo romahduttaa huippuluokan kamerakakaluston hinnat

14.02.2018 19:55 Muropaketin toimitus

Etenkin Applen iPhone-puhelinten valmistajana tunnettu Foxconn aikoo ryhtyä yhteistyöhön järeitä elokuvakameroita valmistavan REDin kanssa.

RED-yhtiön kamerat ovat suhteellisen halpoja verrattuna Hollywood-tuotannoissa yleensä käytettävään kalustoon, mutta hinnat ovat silti tavallisten kuluttajien ulottumattomissa. Esimerkiksi 8K-tarkkuuteen kykenevän EPIC-W -kameran runko maksaa noin 30000 dollaria (24500 euroa), ja päälle tuloevat vielä akut, linssit, tallennustila ja muut tarvikkeet. Vergen mukaan Foxconn aikoo kuitenkin tuoda hintaa roimasti alaspäin yhteistyön merkeissä. Tavoitteena on pudottaa hintoja kolmannekseen nykyisestä. Samalla myös kameroiden kokoa aiotaan pienentää selvästi, samaten kolmannekseen.

Foxconnin myynnistä puolet on tällä hetkellä iPhoneja, ja yritys etsiskelee kiivaasti uusia asiakkaita, mikäli iPhonejen suosio laskee, tai Apple päättää ulkoistaa valmistusta enemmän muille valmistajille.

Erittäin mielenkiintoiseksi asian tekee REDin tänä vuonna luvassa oleva Hydrogen-kamerapuhelin, jonka tuottaman laadun pitäisi olla aivan omaa luokkaansa, ja myös puhelimen holografinen näyttö on kerännyt ylistystä niiltä harvoilta, jotka sen ovat päässeet omin silmin näkemään. Kenties Foxconn-yhteistyö saa myös reilun tuhannen dollarin puhelimen hinnan laskemaan tulevaisuudessa?

RED ei ole kommentoinut asiaa virallisesti mitenkään.

Muropaketin uusimmat