UUSIMMAT

Garmin julkaisi Venu 2 Plus -älykellon – Hoitaa myös puhelut

05.01.2022 17:22 | Muropaketin toimitus

Garminin eilen julkaisemalla Venu 2 Plus -älykellolla voi soittaa puheluita sekä käyttää yhteensopivan älypuhelimen virtuaaliavustajaa tekstiviestien lähettämiseen, kysymysten esittämiseen ja vastaaviin toimiin.

Garmin Venu 2 Plussan avulla puhelut hoituvat suoraan kellosta, mutta vain puhelimeen yhdistettynä. Samaan tapaan hoituu myös virtuaaliavustajan käyttö, ja älykello onkin yhteensopiva Sirin, Google Assistantin ja Bixbyn kanssa. Virtuaaliavustajaa voi hyödyntää esimerkiksi tekstiviesteihin vastaamiseen, kysymysten esittämiseen ja kodin älylaitteiden hallintaan.

“Garmin on halunnut vastata kysyntään lisäämällä äänitoiminnot uusimpaan Venu-GPS-älykelloon”, kertoo Garmin-yhtiön maailmanlaajuisen kuluttajamarkkinoinnin varatoimitusjohtaja Dan Bartel. “Aktiivista elämää viettäville asiakkaille multitaskaus on tärkeää, ja nyt Garmin-asiakkaat pystyvät vastaamaan puheluun tai lähettämään tekstiviestin kaivamatta kännykkää taskusta tai laukusta.”

Venu 2 Plus sisältää yli 25 GPS- ja sisäliikuntasovellusta, muun muassa kävely, juoksu, pyöräily, HIIT-treeni, allasuinti, pilates, jooga, sisäkiipeily, vaeltaminen ja edistyksellinen voimaharjoittelu. Kelloon on myös saatavissa älypuhelimen Garmin Connect -sovelluksesta ladattavia valmiita harjoituksia tai itse luotavia, mukautettuja treenejä.

Älykellossa on myös kattava valikoima hyvinvoinnin seurantaominaisuuksia, kuten syke, unitiedot sisältäen unen laadun pisteytyksen ja Firstbeat Analytics -vinkkejä unen laadun parantamiseen, kuntoikä, hengityksen seuranta ja jatkuva stressitason seuranta. Lisäksi Body Battery -energiatason seuranta näyttää kehon “latauksen” sekä stressin ja harjoittelun kuluttavat vaikutukset.

Venu 2 Plus-kellossa on myös älyominaisuuksia: musiikin tallennus (jopa 650 kappaleen lataus myös soittolistoilta Spotify-, Amazon Music- ja Deezer -suoratoistopalveluissa), Garmin Pay -lähimaksu ja älykkäät ilmoitukset esimerkiksi puheluista, tekstiviesteistä, kalenterimuistutuksista, somepäivityksistä ja uutisista.

Kellon rungon koko on 43 millimetriä, kellonkehä ja metalliosat ovat ruostumatonta terästä ja siinä on 20 millimetrin silikoniranneke pikakiinnityksellä. Garmin Venu 2 Plus toimii sekä Android- että Apple-älypuhelimien kanssa. Akun kestoksi kerrotaan jopa 9 päivää älykellotilassa ja jopa 8 tuntia GPS + musiikki -tilassa. Kymmenen minuutin latauksella on saatavissa jopa päivä lisää käyttöaikaa älykellotilassa tai tunti lisää GPS + musiikki -tilassa.

Garmin Venu 2 Plus-GPS-älykellon on valmistajan tiedotteen mukaan heti saatavilla, ja sen suositushinnat alkavat 479 eurosta.