Google Assistant vyöryy uusiin laitteisiin

16.12.2017 16:22 | Muropaketin toimitus

Google on ilmoittanut tuovansa Assistant-sovelluksen tableteille ja vanhemmille Android-käyttöjärjestelmille.

Nettijätti kertoi asiasta virallisessa blogissaan. Sen mukaan Assistantin saa käyttöön tableteissa Androidin 7.0- ja 6.0- versioissa. Puhelimissa riittää jopa Android 5.0 Lollipop. AndroidAuthorityn mukaan peräti 26 prosenttia Android-laitteista elää edelleen Lollipop-aikaa.

Suomessa ei tosin kannata vielä nuolaista näppejään, sillä Assistant tuodaan puhelimissa ensi vaiheessa käyttöön vain rajoitetussa määrässä maita, jotka ovat:  Yhdysvallat, Iso-Britannia, Intia, Australia, Kanada, Singapore, Meksiko, Espanja, Italia, Japani, Saksa, Brasilia ja Korea. Käyttökielinä ovat vain englanti ja espanja.

Tablettien osalta tilanne on tosin vielä surkeampi, Assistantista pääsevät nauttimaan vain yhdysvaltalaiset käyttäjät. Ensi vuonna luvassa on laajempi tuki päivitykselle.

Vuonna 2016 debytoinut Google Assistant oli aluksi saatavilla vain yrityksen omille Pixel-puhelimille, vähitellen tukea on laajennettu eri valmistajien laitteille. Assistant toimii myös suosittujen Google Home -älykaiuttimien käyttöliittymänä.