UUSIMMAT

Google kehittää huimaa kuulokejohtoa – kosketusanturia voi napauttaa, puristaa ja rullata

25.05.2020 15:41 | Muropaketin toimitus

Googlella on kehitteillä uusi innovaatio. Tietotekniikkajätti haluaa nyt parannella kuulokejohtoja.

Kuulokejohto ei ehkä äkkiseltään vaikuta kovinkaan mielenkiintoiselta projektilta, mutta Googlen versio kyllä on sellainen. Kuulokejohto eroaa perinteisestä siten, että siinä on kosketusanturi.

Anturi vaikuttaa varsin monipuoliselta, sillä se osaa tulkita erilaisiksi toiminnoiksi johdon kiertämisen, nipistämisen, napauttamisen ja siihen tarttumisen sekä sormien liu’uttamisen sitä pitkin. Johto tietää myös mihin kohtaan käyttäjä koskee sekä kuinka pitkään kosketus jatkuu. Se huomaa myös rullaavan liikkeen ja tunnistaa paineen.

Johto on tehty kolmesta yhteen punotusta materiaalista. Googlen tutkija Alex Olwal kutsuu siitä nimitystä ”kierteinen anturimatriisi.” Punotussa johdossa on ainakin kuituoptisia, valaistuja säikeitä, jotka antavat käyttäjälle palautetta toiminnoista.

– Johdon puristaminen ja rullaaminen aktivoi joukon elektrodeja, jotka antavat meille mahdollisuuden seurata suhteellista liikettä, Google tiedotti.

Yritys kehui toimintojen hallitsemisen olevan johdon avulla nopeampaa kuin perinteisten nappien ja säätimien kautta. Googlen mukaan pienessä 12 hengen tutkimuksessa käyttäjien kosketuseleet tunnistuivat 94 prosenttisesti oikein. Alla video johdosta.

Kerroimme myös kuulokkeita parantavasta ilmaisesta sovelluksesta. Voit lukea testin täältä.