UUSIMMAT

Google Kuvat -sovellus on saamassa kehittyneitä uusia ominaisuuksia

12.02.2021 18:48 | Muropaketin toimitus

Google Kuvat -sovellus on saamassa käyttäjiä ilahduttavia ominaisuuksia, sillä jatkossa mahdollisuudet käsitellä kuvia ja videoita paranevat. Google One -käyttäjille on luvassa vielä enemmän ilon aiheita.

Google lisäsi viimeksi syyskuussa Kuvat-sovellukseensa kuvankäsittelyominaisuuksia. Lähiviikkoina on luvassa lisää uusia, kehittyneitä työkaluja kuvien muokkaamiseen. Samat ominaisuudet on jo tuotu iPhonen Kuvat-sovellukseen, ja nyt on vuorossa Android.

Sovelluksessa on jatkossa tarjolla yli 30 erilaista toimintoa – kuvia varten löytyy muun muassa rajaus, perspektiivin säätäminen, vakautus sekä suodattimia. Lisäksi tarjolla on aiemmin vain Pixel-puhelimissa olleita ominaisuuksia, kuten muotokuvasumennus, muotokuvavalaistus sekä värikorostus (color pop). Videoiden muokkaamiseen puolestaan on tarjolla kirkkauden, kontrastin, värikylläisyyden ja -lämpötilan säädöt.

Google One -käyttäjät pääsevät vielä lisäksi nauttimaan ”supersuodattimista”, jotka hyödyntävät koneoppimista. Supersuodattimet osaavat tehdä monimutkaisia muokkauksia pelkän napin napautuksella. Suodattimissa on muun muassa Dynamic-vaihtoehto, joka muokkaa älykkäästi kuvan kirkkautta ja kontrastia eri kohdista. Kehittyneet superfiltterit vaativat toimiakseen vähintään kolme gigatavua muistia ja Android 8.0 -käyttöjärjestelmän tai uudemman.