Google Maps -palvelua voi huijata pelottavan helposti – mies väärensi ruuhkan ja sai ihmiset välttämään aluetta

08.02.2020 18:45 | Muropaketin toimitus

Google Maps -palvelua on mahdollista harhauttaa – ja yllättävänkin helposti. Tämän todisti Berliinistä kotoisin oleva taiteilija.

Maps-palvelussa on ollut jo pitkään ominaisuutena ruuhkien seuraaminen. Kartalla oleva vihreä väri tarkoittaa ruuhkattomuutta, keltainen pientä ruuhkaisuutta ja punainen ruuhkaa.

Ominaisuudesta on osalle käyttäjistä suurta hyötyä, mutta siinä voi olla kääntöpuolensakin. Ilkikuriset henkilöt nimittäin pystyvät melko helposti manipuloimaan Mapsin ilmoittamia tietoja – toivoa sopiikin, ettei tällaista tapahdu kovinkaan usein.

Mapsin ruuhkatiedot perustuvat kaikessa yksinkertaisuudessaan alueella olevien älypuhelinten määrään. Kyseenalaisen jekun tehnyt taiteilija Simon Weckert keksikin käyttää tätä tietoa hyväkseen.

Weckert veti kaupunkialueella – keskellä tietä – mukanaan kärryllistä älypuhelimia. Luureja hänellä oli matkassaan kokonaista 99 kappaletta, joissa kaikissa oli asennettuna Maps-sovellus. Weckertin toiminta sai aikaan virtuaalisen ruuhkan ja tiettävästi autoilijat välttivät turhaan aluetta.

Googlella asiaan suhtauduttiin yllättävän suopeasti:

– Oli kyseessä sitten auto, kärry tai kameli, rakastamme nähdä Google Mapsin luovaa käyttöä, sillä se auttaa meitä tekemään sovelluksesta ajan myötä paremman, yritysjätti tiedotti.

Alla video Weckertin tempauksesta.