UUSIMMAT

Google varoitti sovellustensa lataamisesta viimeisimpiin Huawein laitteisiin – näin tarkistat onko laitteesi sertifioitu

01.03.2020 15:45 | Muropaketin toimitus

Yhdysvaltojen asettamien pakotteiden vuoksi 16. toukokuuta 2019 jälkeen julkaistut Huawei-laitteet eivät voi käyttää Googlen sovelluksia eikä Google Play -kauppaa. Niihin on kuitenkin voinut ladata Google-sovelluksia Play-kaupan ulkopuolelta. Yritysjätti varoitti nyt tästä toimintatavasta käyttäjiä.

Google ohjeisti, että Play-kaupasta karkotettuihin Huawei-laitteisiin asennetut Google-sovellukset ovat korkea riski. Ne eivät väitetysti ole tietoturvallisia. Yritysjätin mukaan ne eivät myöskään toimi luotettavasti, sillä Google ”ei salli palveluidensa toimimista sertifioimattomissa laitteissa, joissa tietoturvallisuus voi olla uhattuna.”

Google aikoo jatkaa edelleen niiden Huawei-laitteiden tukemista, jotka myytiin ennen 16. toukokuuta viime vuonna. Yritys tarkensi, että tuki jatkuu ”niin kauan kuin se on sallittua.”

Voit tarkistaa onko oma laitteesi sertifioitu Google Play -kaupasta. Avaa ensin Play-kauppa, ja valitse sen jälkeen vasemmalta ylhäältä valikko (kolme viivaa allekkain). Valitse sen jälkeen Asetukset. Alimmaisena lukee Play Protect -sertifiointi, jonka alta voit tarkistaa laitteesi sertifioinnin.

Huawei on kehittänyt pakotteiden vuoksi omia mobiilipalveluitaan, eikä se aio palata Googlen palveluiden pariin, vaikka se olisi mahdollista tulevaisuudessa.

Muropaketin uusimmat