UUSIMMAT

Googlella suunnitelma haittaohjelmia vastaan – kehittäjät eivät pidä uudesta käytännöstä

23.08.2019 20:10 | Muropaketin toimitus

Aina silloin tällöin Google-kauppaankin eksyy haittaohjelmia. Jos käyttäjä erehtyy sellaisen asentamaan, voi odottaa ongelmia. Kaiken lisäksi haitakkeita on usein vaikea poistaa.

Hakukonejätti on yrittänyt suojella kuluttajia Google Play Protect -tietosuojatarkistuksella. Jotkin haitakkeet pääsevät silti kuluttajien puhelimiin saakka.

Google kertoi nyt, että se aikoo paneutua kaupassa tarjottavien ohjelmien turvallisuuteen entistä paremmin. Joidenkin kehittäjien applikaatioita tullaankin tarkistamaan jatkossa tarkemmin, ennen kuin ne pääsevät valikoimaan mukaan. Kehittäjille tämä tarkoittaa useiden päivien viivytyksiä.

Ainakin yksi yritys, Choice of Games LLC, on jo valittanut muutoksesta. Heidän tuore pelinsä Psy High 2: High Summer jäi jumiin Googlelle kolmeksi päivää ennen hyväksyntää.

Peliyhtiön mukaan tarkistukset hankaloittavat heidän aikataulujaan, sillä ei ole varmaa, milloin peli hyväksytään Play-kauppaan. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että yritykset eivät voi kertoa kuluttajille tarkkaa julkaisupäivää. Se haittaa ainakin markkinointia.