Uusimmat

Googlella uusi tapa taistella käyttäjien huonoja salasanoja vastaan – ”Salasanojen tila on niin huono”

06.10.2019 08:30 Muropaketin toimitus

Google on kehittänyt uuden Chrome-selaimeen asennettavan laajennuksen nimeltään Password Checkup. Sen luvataan auttavan käyttäjää parempien salasanojen luomisessa.

Password Checkup varoittaa, mikäli käyttäjällä on kahdella sivustolla sama salasana. Myöskään liian heikkosalana ei sille kelpaa. Työkalu varoittaa niin ikään, jos käyttäjänimen ja salasanan yhdistelmä on saattanut joutua tietomurron vuoksi hakkereiden kynsiin. Se pyytää sen jälkeen vaihtamaan molemmat.

Google aikoo jossain vaiheessa integroida Password Checkupin Password Manager -sovellukseen. Alkuvaiheessa se haluttiin julkaista testimielessä erillisenä laajennuksena.

– Salasanojen tila on niin huono, että haluamme tämän käyttöön kaikille käyttäjille ympäri internetiä, Googlen Mark Risher julisti.

Cnetin mukaan peräti neljänneksellä yhdysvaltalaisista on salasananaan ”admin”, ”abc123” tai ”123456.” Tieto on peräisin Googlen ja Harris Pollin kyselytutkimuksesta. Raportoidusti jopa vuosikymmenen takaiset käyttäjänimet ja salasanat liikkuvat edelleen hakkerisivustoilla. Osa niistä toimii edelleen.