UUSIMMAT

Google Assistant tulee ihan joka paikkaan, usko jo

13.01.2018 09:18 Muropaketin toimitus

Perjantaina päättyneen CES 2018 -messutapahtuman suuriin nimiin kuuluvat entistä vahvemmin Amazon Alexa ja Google Assistant. Jälkimmäinen on nyt löytänyt tiensä LG:n älykaiuttimeen ja monitoimikeittimeen.

LG:n esittelemä WK9 on yhteistyössä Meridian Audion kanssa suunniteltu kookas kauitinratkaisu, jossa on sisäänrakennettu Chromecast. Huomionarvoisin seikka on kuitenkin siitä löytyvä kahdeksantuumainen näyttö. Laitteen näytölle voi luonnollisesti lähettää sisältöä toistettavaksi vaikka älypuhelimesta, tai yksinkertaisesti pyytää laitetta puhumalla toistamaan haluttu video. Näytön päällä on myös kamera, joten videopuhelutkin luonnistuvat Google Duo -ohjelman avulla. Juuri tämän enempää laitteesta ei vielä tiedetäkään.

Kertaluokkaa eksoottisempi Assistant-löydöksen teki Cnet Gourmian osastolta. Uuteen GKM9000-monitoimikeittimeen on myös yhdistetty näyttö ja Google Assistant. Ruokareseptejä voi siis helposti tarkastella suoraan laitteesta, tai ruoan kypsymistä odotellessa voi nautiskella nettisisältöjä. Laitetta on esitelty aiemminkin, mutta lopullista vetoapua kuluttajien keittiöihin odotetaan näemmä Googlelta.

Muropaketin uusimmat