UUSIMMAT

Googlen Clips-kamerajulkistus pudotti GoPron kurssia välittömästi

05.10.2017 17:14 | Muropaketin toimitus

Googlen uusien tuotteiden julkistustilaisuudella oli mielenkiintoinen vaikutus action-kameroiden kukkulan kuninkaana vuosia hilluneeseen GoPro-kameravalmistajaan. Googlen julkistettua oman pikkukameransa, näkyi vaikutus välittömästi GoPron osakekurssissa.

Suurimman huomion tilaisuudessa varastivat ansaitusti uudet Pixel-puhelimet. Niiden lisäksi pihalle tuupattiin myös muita tuotteita. Lähes kaikkien muiden laitteiden osalta tiedot olivat vuotaneet jo etukäteen, mutta Google Clips -kamera oli säästynyt suuremmalta ennakkohuomiolta.

Pienikokoista kameraa mainostetaan sen tekoälyominaisuuksilla. Googlen mukaan kameran voi vain asettaa paikalleen kuvaamaan, ja se osaa automaattisesti päätellä milloin linssin edessä on tapahtunut jotakin tallentamisen arvoista. Mobiilisovelluksen avulla kameran voi opettaa tunnistamaan tärkeitä ihmisiä, joiden piipahtaessa kuvattavana tallentaminen on erityisen tärkeää.

Kuvatut videopätkät siirtyvät haluattaessa automaattisesti Googlen omaan Photos-palveluun, jossa niille taataan rajattomasti tallennustilaa. Vyölenkkimäisen kiinnityksen ansiosta kameran voi kiinnittää vaikka taskuun tai skeittilautaan. Akkukestoa laitteelle luvataan 3 tunnin verran. Clipsillä voi kuvata pelkkiä videoita, mutta yksittäisen ruudun tallentaminen valokuvaksi onnistuu sovelluksella helposti. Tuettujen puhelinten lista on ilmeisesti ainakin aluksi todella lyhyt, Googlen oman blogipostauksen mukaan Clips toimii yhdessä Pixel-puhelinten, Galaxy S7/8-mallien ja iPhone 6-8 -versioiden kanssa.

Vaikka kamera ei olekaan ensisijaisesti action-kamera, näkyi sen julkistus välittömästi GoPron osakekurssissa, joka putosi Business insiderin mukaan julkistuksen jälkeen noin viidellä prosentilla.