UUSIMMAT

Googlen laitteet pätkivät mystisesti WiFiä, syykin selvisi

16.01.2018 13:39 | Muropaketin toimitus

Google Home -perheen laitteita Suomessa on vielä vähemmän, mutta Chromecasteja löytyy jo mukavasti. Molemmat ovat aiheuttaneet erikoista langattoman verkon pätkimistä, jonka syy on nyt selvinnyt.

Ongelmia on ollut useissa eri tukiasemissa, 9to5googlen mukaan ongelmia tuottaneita tukiasemia ovat valmistaneet ainakin ASUS, Linksys, Netgear, TP-Link ja Synology. Oireet vaihtelevat laitteesta toiseen, välillä tukiasemat lakkaavat toimimasta täysin hetkeksi, toiset taas tyytyvät pätkäisemään internetyhteyden.

Erikoisiin ongelmiin saatiin ainakin yksi vastaus TP-Linkin insinööriltä. Kyseessä on ilmeisesti Googlen laitteiden herääminen lepotilasta, ja sen jälkeinen datapurske reitittimeen päin. Äkillisestä liikenteenpaljoudesta johtuen verkkolaitteet joko katkaisevat yhteydet sisäverkkoon tai internetiin päin.

Paketteja saattaa puskea Google-laitteesta verkkoon jopa 100 000 lyhyessä ajassa. Mitä kauemmin laite on unitilassa, sitä suurempi pakettimyrsky sen sisälle jostain syystä kertyy.

Valmistajat työskentelevät ratkaisun löytämisen parissa, ja myös Google on ”pikavauhtia” korjaamassa laitteidensa toimintaa.