Googlen puhelimien ”tarkista päivitykset” -toiminto ei todellisuudessa toimi – korjataan ensi vuonna

11.12.2017 15:56 Muropaketin toimitus

Android-laitteiden asetuksista löytyy ”tarkista päivitykset”-niminen toiminto, joka ei kuitenkaan ole vielä tähän mennessä toiminut lainkaan Googlen Nexus ja Pixel -laitteilla. Nyt Google on luvannut korjata asian ensi vuoden aikana.

Eräs Googlen Nexus ja Pixel -sarjoihin kuuluvien laitteiden eduista on, että ne saavat tavallisesti uudet Android-päivitykset ennen muita laitteita. OTA-päivitykset jaetaan kuitenkin aalloissa, joten kaikki käyttäjät eivät saa omaa päivitystään samaan aikaan. Monet käyttäjät ovat yrittäneet vauhdittaa oman päivityksensä saapumista painamalla Androidin asetuksista löytyvää ”tarkista päivitykset” -nappia, mutta tuloksetta.

Android Policen mukaan ”tarkista päivitykset” ei nimittäin todellisuudessa toimi enää lainkaan, vaikka sitä painamalla saattoikin vielä jokin aika sitten ladata itselleen uusimman käyttöjärjestelmäversion. Toiminto kuitenkin hajosi myöhemmän Google Play Services -päivityksen myötä. Nyt Googlella ohjelmistöinsinöörinä työskentelevä Elliott Hughes on kuitenkin lohduttanut Nexus ja Pixel -laitteiden omistajia kertomalla, että napin toiminnallisuus palautetaan ensi vuoden alussa julkaistavalla päivityksellä.