UUSIMMAT

Nav4All (v7.2.0)

25.07.2007 15:07 | Juha Kokkonen

Nav4All on yleisessä testikäytössä oleva matkapuhelinnavigointiohjelma, joka on näillä näkymin datasiirtokuluja lukuun ottamatta ilmainen ainakin vuoteen 2008 asti. Tämän jälkeen Nav4Allista on tarkoitus alkaa pyytää muutaman euron kuukausittaista käyttömaksua. Nav4All on artikkelin julkaisuhetkellä saatavilla 56 eri kielellä, mukaan lukien suomi. Ohjelma on yhteensopiva yli 500 matkapuhelimen kanssa, joiden joukosta löytyy myös lukuisia tavallisia Java-tuella varustettuja kännyköitä. Ohjelman kotisivuilla lupaukset ovat suuria, joten lähdimme mielenkiinnolla testaamaan ensimmäistä artikkelimme kahdesta navigointisoftasta. Osoitteesta www.nav4all.com löytyy ohjeet ohjelman asennustiedoston lataamiseen suoraan matkapuhelimeen. Vajaan 400 kilotavun kokoisen paketin voi imaista myös ensin koneelleen täältä.

Nav4All asennetaan tavallisen S60-sovelluksen tapaan joko PC Suiten kautta tai suoraan muistikortilta, jonka jälkeen sen käynnistyskuvake ilmestyy puhelimen Omat Ohjelmat -kansioon. Heti alkuun ohjelmaa käynnistettäessä Nav4All kysyy lupaa verkon käyttöön tietojen lähettämiseksi ja vastaanottamiseksi. Nav4Allin toiminnan kannalta luvan antaminen on ehdotonta, sillä ohjelma lataa kartat ja reittitiedot verkon kautta. Seuraavaksi näytölle aukeaa käynnistysruudun virkaa hoitava nauravan naishenkilön kuva – ruudun oikeassa alakulmassa näkyy ohjelman versionumero. Ensimmäisellä käynnistyskerralla Nav4All haluaa ladata kielipaketin ja äänitiedostot. Lataaminen tapahtuu nopeasti ja vaivatta. Seuraavaksi ohjelma haluaa asentaa GPS-vastaanottimen, joka onkin hyvä kytkeä viimeistään tässä vaiheessa päälle. Jostain syystä ohjelma onnistui löytämään blumaxin vastaanottimen vasta usean yrityskerran jälkeen. Ensikäynnistyksen viimeisenä vaiheena ohjelma hyväksyttää käyttäjällä Nav4Allin käyttöehdot.

Nav4Allin yleisilme on erittäin yksinkertainen. Värimaailma koostuu mustasta tekstistä valkoisella, harmaalla ja sinisellä höystettynä. Päävalikko on jaettu kahdeksaantoista alakohtaan, joista oletusasetuksilla kerrallaan näkyvillä on yhdeksän kappaletta. Fonttia voi pienentää niin, että ruudussa näkyy kerrallaan 12 valintaa. Päävalikko näyttää vielä kohtalaisen selkeältä ja navigoinnin aloittava ”Navigoi”-valinta löytyy listasta toisena. Myös asetusvalikosta löytyy kaikkiaan 18 vaihtoehtoa, mutta tällä kertaa käyttäjälle onkin jo tarjolla selvästi sekavampaa sillisalaattia. Valintojen nimeäminen ei ole kovin havainnollista ja kääntötyö on jäänyt osaksi kesken, sillä seasta löytyy myös raakaa englantia.

Nav4Allilla aloitetaan siis valitsemalla päävalikon toinen vaihtoehto, ”Navigoi”. Ensimmäisenä ohjelma kysyy kulkutapaa – tarjolla on omat moodit autolla liikkumisen lisäksi myös kävelijöille ja pyöräilijöille. Tämän jälkeen on päätettävä millä tavoin kohde halutaan valita. Vaihtoehdot ovat pitkälti vastaavat kuin TomTomin ohjelmistossa. Tässä esimerkissä valitsemme kohteen syöttämällä osoitteen. Ohjelma kysyy ensin kaupungin, sitten kadun ja lopuksi talonumeron. Osoitetta kirjoitettaessa ohjelma ei anna vaihtoehtoja näpyteltyjen kirjainten perusteella, vaan osoite on annettava kokonaisuudessaan. Edelliset valinnat ovat kuitenkin näppärästi käsillä kirjoitusrivin alapuolella. Kun osoite on syötetty, näyttää Nav4All sen ruudulla kokonaisuudessaan ennen reitin laskemista ja navigointiin siirtymistä. Nav4Allin navigointinäkymä näyttää oikean yläkuvan ruudunkaappauksen mukaiselta – näkyvillä on siis pelkästään symboliopasteet ja etäisyydet. Moni jää kaipaamaan esimerkiksi nopeuslukemaa ja arvioitua saapumisaikaa.

Oikeanpuolesta valintanäppäintä painettaessa ruudulle aukeaa ”Navigointivalinnat”-valikko. Valikosta voi mm. pysäyttää navigoinnin, tarkastella reittiä tiivistelmän, luettelon tai kartan muodossa, näyttää kartan ja senhetkisen sijainnin sekä näyttää kartan määränpäästä. Ohjelman keskeneräisyydestä kertoo puolestaan ”Vaihtoehto”-kohta, jonka valitsemalla ruudulle tulee ilmoitus, joka kertoo ettei toimintoa ole vielä saatavilla. ”Navigointivalinnat”-valikon sisältöön pääsee käsiksi myös numeronäppäinten kautta, jotka toimivat navigointitilassa pikavalintapainikkeina.

Nav4All ei siis sisällä itsessään karttatietokantaa, vaan tarvittavat kartat ja reittitiedot ladataan aina puhelimen datayhteyden kautta. Muutetaanpa karttanäkymää sitten liikuttamalla tai zoomaamalla, lataa ohjelma verkkoyhteyden kautta aina uuden karttakuvan. Karttojen koko pyörii muutamassa kilotavussa, sisällöstä riippuen. Ratkaisun etuna on se, että saatavilla on käytännössä koko maailman kartat, ja haittana taasen jatkuva riippuvuus verkkoyhteydestä uutta karttaa tarvittaessa. On myöskin tärkeää muistaa, ettei puhelin saa olla navigointia aloittaessa katvealueella, sillä ohjelmisto on täysin riippuvainen verkosta saatavasta informaatiosta reittiä suunnitellessa. Kun reitti on suunniteltu, ei verkkoyhteys ole enää välttämättömyys navigoinnin etenemisen kannalta, kunhan reittiä ei muuteta tai käyttäjällä ole tarvetta katsella karttoja.

Karttojen zoomailu onnistuu niin nollan molemmin puolin löytyvillä tähti- ja risuaita-näppäimillä, kuin valikonkin kautta ruudun vasempaan laitaan avautuvalla zoomauspalkilla. Kartan mittakaava näkyy lähemmillä zoomaustasoilla ruudun vasemmassa alanurkassa. Nav4Allin käyttämät Navteqin karttapohjat ovat varsin yksinkertaistettuja, eikä niistä löydy muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta kaupunkien, kaupunginosien tai katujen nimiä. Katujen ja teiden nimet saa tosin näkyville osoittamalla niitä kursorilla, jolloin nimi ilmestyy näytön yläreunaan keltaiseen laatikkoon.

Nuoliopastein ja etäisyystiedoin varustetusta navigointiruudusta pääsee karttatilaan helpoimmin painamalla 0-näppäintä. Senhetkinen sijainti näkyy kartalla ympyröitynä sinisenä nuolena, joka ei liikuttaessa pysy kartan keskipisteessä. Esimerkiksi vasemman yläkulman kuvankaappauksessa valtatietä oikealle edettäessä nuoli etenee ruudun poikki, jonka jälkeen ohjelma lataa automaattisesti uuden kartan ja nuoli ilmestyy sen vasempaan reunaan. Ratkaisu on kömpelö, mutta säästää huomattavasti siirrettävän datan määrässä. Jokaisella käyttökerralla, ennen ensimmäistä karttalatausta, ohjelma pyytää lupaa karttakuvan lataamiseen. Kolmiulotteista karttanäkymää ei Nav4Allista löydy lainkaan.

Kaiken edellä mainitun perusteella summattuna kyseessä pitäisi siis olla askeettisesti toteutettu kevyt navigointiohjelma, mutta käytäntö osoitti testijakson aikana jotain selvästi masentavampaa. Päälinjauksena voitaneen sanoa, että pääsin Nav4Allin avulla tyytyväisesti perille noin joka neljännellä käyttökerralla. Ensimmäiset ongelmat tulivat monesti vastaan jo osoitetta valittaessa, sillä ohjelma ei tuntunut ajoittain löytävän GPS-vastaanotinta millään ilveellä. Useamman kerran turhauduin jo tässä vaiheessa ja päädyin vaihtamaan ohjelmaa. Jos osoite saatiin valittua ongelmitta, ilmenivät seuraavat ongelmat reitin laskemisen kanssa. Yllä olevan kuvan oikean alakulman ruutu kävi useasti enemmän kuin tutuksi. ”Ei reittiä” ilmoituksen esiintymisellä ei kaiken lisäksi tuntunut olevan juurikaan tekemistä määränpään sijainnin kanssa – esimerkiksi Tampereen ydinkeskustaan, Hämeenkadulle, suunnistettaessa kyseinen ruutu ilmestyi näytölle useamman kerran, eikä reittiä saatu monesti löytymään edes navigointitietojen uudelleensyöttämisellä. Niillä onnellisilla kerroilla, kun navigointi saatiin onnistuneesti alulle, saattoi reitti osoittautua kummallisia kiertoteitä tai kinttupolkuja pitkin kulkevaksi ratkaisuksi. Neuvoipa Nav4All eräällä kerralla kuskia kääntymään moottoritieltä oikealle, vaikka liittymiä ei ollut lähellä useamman kilometrin säteellä. Tähän kun lisätään vielä ajoittain viimetinkaan tulevat niukkasanaiset ääniopasteet, ei suuhun jää kovinkaan hyvä maku. Positiivisena seikkana sanottakoon kuitenkin, että ääniopasteet ovat puhuttu TomTomia miellyttävämmällä Suomenkielellä, vaikkakin kova pakkausaste on kuultavissa äänen metallisena sointina.

Sisältö

  1. GPS-navigointia matkapuhelimella
  2. TomTom NAVIGATOR 6
  3. Blumax Bluetooth GPS Receiver
  4. Nav4All (v7.2.0)
  5. Nokia Maps (v1.1)
  6. Loppuyhteenveto
Keskustelu

Itse vietän n. 8h vuorokaudesta autonratissa ja monenlaista navigointiohjelmistoa on tullut kokeiltua. Parhaaksi on tähän mennessä osoittautunut navicore + nokia e61. Pidän tätä parempana kuin suurinta osaa ns. oikeista navigaattoreista, joista minulla ei ole kovin hyvää sanottavaa.

Itse vietän n. 8h vuorokaudesta autonratissa ja monenlaista navigointiohjelmistoa on tullut kokeiltua. Parhaaksi on tähän mennessä osoittautunut navicore + nokia e61. Pidän tätä parempana kuin suurinta osaa ns. oikeista navigaattoreista, joista minulla ei ole kovin hyvää sanottavaa.

Tosiaan artikkelissa oli enemmänkin tavoitteena testata matkapuhelimen ja GPS-vastaanottimien toimintaa yhdessä, kuin vertailla valmispaketteja keskenään, mutta Navicoresta on tullut sen verran kyselyjä, että voitaisiin palata siihen jossain vaiheessa, yhdessä kenties N800:n kanssa. Valitettavasti toistaiseksi ei pahemmin Nokian suuntaan ole ollut yhteyksiä.

Tosiaan artikkelissa oli enemmänkin tavoitteena testata matkapuhelimen ja GPS-vastaanottimien toimintaa yhdessä, kuin vertailla valmispaketteja keskenään, mutta Navicoresta on tullut sen verran kyselyjä, että voitaisiin palata siihen jossain vaiheessa, yhdessä kenties N800:n kanssa. Valitettavasti toistaiseksi ei pahemmin Nokian suuntaan ole ollut yhteyksiä.

Olisko mahdollista saada testit myös Navicoren ohjelmistosta… Olis kiinnostavaa tietää mihin softaan sitä satsais :) Muuten hyvä artikkeli :)

Olisko mahdollista saada testit myös Navicoren ohjelmistosta… Olis kiinnostavaa tietää mihin softaan sitä satsais :) Muuten hyvä artikkeli :)

@22

En ole vielä erehtynyt älypuhelinta hommaamaan, joten en ole varma tuesta, mutta tuon tomtomin luettelon mukaan se toimii monella muullakin laitteella kuin vain Mokialla.
Bluetoothmokkulan tuki on näköjään aika laaja
Nav4all näyttäisi tukevan myös monia muita puhelimia
Mokia mapsin tukea en jaksa nimen puolesta jaksa edes tutkia.

@22

En ole vielä erehtynyt älypuhelinta hommaamaan, joten en ole varma tuesta, mutta tuon tomtomin luettelon mukaan se toimii monella muullakin laitteella kuin vain Mokialla.
Bluetoothmokkulan tuki on näköjään aika laaja
Nav4all näyttäisi tukevan myös monia muita puhelimia
Mokia mapsin tukea en jaksa nimen puolesta jaksa edes tutkia.

”Molemmat laturit ovat varustettu samalla liitinpäällä kuin mitä uusimmat Nokian matkapuhelimet käyttävät, joka on positiivinen ratkaisu ainakin kyseisen valmistajan puhelimia käyttäville. Valitettavasti emme saaneet ainakaan testialustana toiminutta Nokian N71 -puhelinta latautumaan blumaxin latureiden avulla.”

Ole onnellinen että Nokialla on käytössä latauksen estojärjestelmä mikäli se havaitsee väärän laturin, muuten olisi akku paukahtanut käteesi! Jos katsot tarkkaan sitä Blumaxin laturia niin siinä lukee Output 12VDC 600mA kun taas nokian uusimmissa latureissa Output 5V 350mA! Niissä on aika iso ero! :D Kannattaa olla tarkkana noissa eikä työntää niitä sähköpiuhoja joka paikkaan mihin ne vaan sopii! (^_^)

”Molemmat laturit ovat varustettu samalla liitinpäällä kuin mitä uusimmat Nokian matkapuhelimet käyttävät, joka on positiivinen ratkaisu ainakin kyseisen valmistajan puhelimia käyttäville. Valitettavasti emme saaneet ainakaan testialustana toiminutta Nokian N71 -puhelinta latautumaan blumaxin latureiden avulla.”

Ole onnellinen että Nokialla on käytössä latauksen estojärjestelmä mikäli se havaitsee väärän laturin, muuten olisi akku paukahtanut käteesi! Jos katsot tarkkaan sitä Blumaxin laturia niin siinä lukee Output 12VDC 600mA kun taas nokian uusimmissa latureissa Output 5V 350mA! Niissä on aika iso ero! :D Kannattaa olla tarkkana noissa eikä työntää niitä sähköpiuhoja joka paikkaan mihin ne vaan sopii! (^_^)

http://www.racechrono.com/

Kun on erillisen GPS mokkulan hommannut ja jos kiinnostaa ratailu tms, niin tuolla ilmaisella softalla saa hyvin katseltua nopeuksia ja väliaikoja luuristaan, esim maastopyöräillessä.

http://www.racechrono.com/

Kun on erillisen GPS mokkulan hommannut ja jos kiinnostaa ratailu tms, niin tuolla ilmaisella softalla saa hyvin katseltua nopeuksia ja väliaikoja luuristaan, esim maastopyöräillessä.

Hieman nauratti tuo suuri akun hupenemisongelma. Nimittäin sähköä saa tupakansytytinliitännästä ja samalla tavalla ne dedikoidut autonavigaattorit tarvitsevat sähköä toimiakseen. Esimerkiksi Tomtom One:lle luvataan 2 tuntia toiminta-aikaa.

Toiseksi kaikissa kännyköissä ei ole postimerkin kokoinen näyttö. Mainittu E61(i) hyvä esimerkki. Myös sen kautinääni riittää esim yli 100kmh nopeuksissa ei-niin-hiljaisella autolla. Lisäksi qwerty-näppäimistö helpottaa osoitteiden kirjoittamista, onnistuu jopa ajossakin. Kuvassa näkyvä simpukka-puhelin on kyllä heikoimmasta päästä kännyköitä ulkomuodoltaan navigointikäytön suhteen, mihin sen voi edes kiinnittää tukevasti.

Sille joka kaipaili navigaattoria marjametsään voi tutustua maastonavigointiin sopiviin softiin, joihin saa ihka oikeita topografisia karttoja.

Hieman nauratti tuo suuri akun hupenemisongelma. Nimittäin sähköä saa tupakansytytinliitännästä ja samalla tavalla ne dedikoidut autonavigaattorit tarvitsevat sähköä toimiakseen. Esimerkiksi Tomtom One:lle luvataan 2 tuntia toiminta-aikaa.

Toiseksi kaikissa kännyköissä ei ole postimerkin kokoinen näyttö. Mainittu E61(i) hyvä esimerkki. Myös sen kautinääni riittää esim yli 100kmh nopeuksissa ei-niin-hiljaisella autolla. Lisäksi qwerty-näppäimistö helpottaa osoitteiden kirjoittamista, onnistuu jopa ajossakin. Kuvassa näkyvä simpukka-puhelin on kyllä heikoimmasta päästä kännyköitä ulkomuodoltaan navigointikäytön suhteen, mihin sen voi edes kiinnittää tukevasti.

Sille joka kaipaili navigaattoria marjametsään voi tutustua maastonavigointiin sopiviin softiin, joihin saa ihka oikeita topografisia karttoja.

Hyvä artikkeli. Pieni virhe kuitenkin löytyi:

”Vielä ennen karttojen selailun aloittamista ohjelma pyytää käyttäjältä lupaa käyttää verkkoyhteyttä. Valinta tallentuu ohjelman asetuksiin, eikä sitä kysytä enää seuraavien käynnistyksien yhteydessä.”

Puhelimen asetuksista voi muistaakseni säätää kysyykö se luvan käyttää verkkoyhteyttä joka kerta vai vain 1. kerran.
Eli ohjelman ei pitäisi vaikuttaa siihen vaan asetukset :)

Hyvä artikkeli. Pieni virhe kuitenkin löytyi:

”Vielä ennen karttojen selailun aloittamista ohjelma pyytää käyttäjältä lupaa käyttää verkkoyhteyttä. Valinta tallentuu ohjelman asetuksiin, eikä sitä kysytä enää seuraavien käynnistyksien yhteydessä.”

Puhelimen asetuksista voi muistaakseni säätää kysyykö se luvan käyttää verkkoyhteyttä joka kerta vai vain 1. kerran.
Eli ohjelman ei pitäisi vaikuttaa siihen vaan asetukset :)

Itselläni on SIRF III -piiriin pohjautuva BT-mokkula. Se on lukenut hyvin sijaintitiedot ollessaan taskussa, repussa, auton lattialla ja jopa hansikaslokerossa. Olen ollut mokkulaan erittäin tyytyväinen. Ainut vain, että eihän tällainen BT-autonavilaite oikein geokätkennässä toimi…

Itselläni on SIRF III -piiriin pohjautuva BT-mokkula. Se on lukenut hyvin sijaintitiedot ollessaan taskussa, repussa, auton lattialla ja jopa hansikaslokerossa. Olen ollut mokkulaan erittäin tyytyväinen. Ainut vain, että eihän tällainen BT-autonavilaite oikein geokätkennässä toimi…

ja muistakaapa NOKIAn E61 sekä E61i mallit joissa navigointi on jo näytön puolesta hyvin näkyvää ja kuuluvaa stereo-äänen avulla.

Navicore on kyllä TomTom:ia nopeampi softa, mutta tomi pesee kyllä navicoren luotettavuudessaan penkin alle.

ja testatkaapa ilmaista :
http://www.mgmaps.com/download.php

ja muistakaapa NOKIAn E61 sekä E61i mallit joissa navigointi on jo näytön puolesta hyvin näkyvää ja kuuluvaa stereo-äänen avulla.

Navicore on kyllä TomTom:ia nopeampi softa, mutta tomi pesee kyllä navicoren luotettavuudessaan penkin alle.

ja testatkaapa ilmaista :
http://www.mgmaps.com/download.php

Näytä kaikki kommentit

@19

Sanos miten olisit saanut softan sovitettua muuhun kuin noksuun?

@19

Sanos miten olisit saanut softan sovitettua muuhun kuin noksuun?

Toimiiko tuo Blumax BT palikkaa taskussa? Jos käyttää kävely/pyörä käytössä?

Toimiiko tuo Blumax BT palikkaa taskussa? Jos käyttää kävely/pyörä käytössä?

Koitakaappa vielä samaan testiin saada navicore… ite sitä jo vuoden käyttäneenä… Hyvin on pelannut nokia 9500 kommarissa.

Koitakaappa vielä samaan testiin saada navicore… ite sitä jo vuoden käyttäneenä… Hyvin on pelannut nokia 9500 kommarissa.

Olisi ollut mukavaa jos tässäkin jutussa olisi käytetty muuta kuin Mokian luuria. Vaihtoehtoja nääs.

Olisi ollut mukavaa jos tässäkin jutussa olisi käytetty muuta kuin Mokian luuria. Vaihtoehtoja nääs.

Hyvä testi. Olen käyttänyt TomTomia (v5.2) matkapuhelimessa jo toista vuotta ja mainioksi navigaattoriksi pitää kehua! Kaipaisin siihen kyllä mahdollisuutta myös näyttää suoraa linnunreittiä kohteeseen. Tällöin löytäisi autolle marjametsästä helpommin. Nyt se saattaa opastaa lähimmälle autotielle ja sitä pitkin autolle.

Navicoren omistaa nykyään ruotsalainen Wayfinder. Saa nähdä miten softalle käy tulevaisuudessa.

Toivottavasti joskus tulevaisuudessa aletaan tehdä ”avoimen lähdekoodin” pohjalta koko maailman kattavaa ilmaista karttapalvelua, jota voidaan hyödyntää myös matkapuhelimissa Nokia Mapsin tapaan. Eräs tähän viittaava projekti on OpenStrretMap http://www.openstreetmap.org/

Hyvä testi. Olen käyttänyt TomTomia (v5.2) matkapuhelimessa jo toista vuotta ja mainioksi navigaattoriksi pitää kehua! Kaipaisin siihen kyllä mahdollisuutta myös näyttää suoraa linnunreittiä kohteeseen. Tällöin löytäisi autolle marjametsästä helpommin. Nyt se saattaa opastaa lähimmälle autotielle ja sitä pitkin autolle.

Navicoren omistaa nykyään ruotsalainen Wayfinder. Saa nähdä miten softalle käy tulevaisuudessa.

Toivottavasti joskus tulevaisuudessa aletaan tehdä ”avoimen lähdekoodin” pohjalta koko maailman kattavaa ilmaista karttapalvelua, jota voidaan hyödyntää myös matkapuhelimissa Nokia Mapsin tapaan. Eräs tähän viittaava projekti on OpenStrretMap http://www.openstreetmap.org/

Sain Navicoren käyttööni noin viikko sitten, joten olen sitäkin päässyt testailemaan. Itse pidän enemmän TomTomista, vaikka molemmat kelpo softia ovatkin. Ja Navicorea ei otettu alunperin mukaan siksi, koska tarkoitus oli lähinnä esitellä vaihtoehtoja, ei niinkään tehdä vertailua eri maksullisten softien välillä.

Sain Navicoren käyttööni noin viikko sitten, joten olen sitäkin päässyt testailemaan. Itse pidän enemmän TomTomista, vaikka molemmat kelpo softia ovatkin. Ja Navicorea ei otettu alunperin mukaan siksi, koska tarkoitus oli lähinnä esitellä vaihtoehtoja, ei niinkään tehdä vertailua eri maksullisten softien välillä.

Itse käytän Navicore-ohjelmaa, joka on osoittautunut kotimaan matkailussa erinomaiseksi.

Itse käytän Navicore-ohjelmaa, joka on osoittautunut kotimaan matkailussa erinomaiseksi.

Pystyykö TomTomia kopioimaan toiselle SD/MMC-kortille, vai onko softa sidottu pysyvästi alkuperäisen kortin sarjanumeroon?

Pystyykö TomTomia kopioimaan toiselle SD/MMC-kortille, vai onko softa sidottu pysyvästi alkuperäisen kortin sarjanumeroon?

Nav4Allin myymän GPS-mokkulan (SiRF3+BT myöskin) ja 6230:n kanssa ei ole ollut mainittuja ongelmia mökkylän löytämisessä. Ainoa suurempi miinus softassa on puhelimen muistin loppuminen kun karttoja on selannut jonkin verran. Tällöin softa (ei puhelinta kuitenkaan) pitää restartata, mutta se onneksi osaa suoraan jatkaa navigointia siitä mihin jäätiin. Joskus softa kertoo myös GPRS-yhteyden olevan hukassa tms. yhteysvirheestä, mutta ongelma on harvinainen ja korjaantuu yleensä muutamassa sekunnissa itsekseen. Softa toimii tosiaan ~kaikissa J2ME-tuellisissa puhelimissa, ei vaadi Symbiania.

Mitä tulee reittiopastukseen niin easy driver moodissa tuo antaa kohtuullisen järkeviä reittejä muuten, mutta hieman kiertoa tulee, kun softa haluaa mennä ns. isoa tietä mahdollisimman lähelle kohdetta. Shortest taasen saattaa kurvailla hyvinkin pienten kujien kautta, mutta siitä harvemmin on haittaa. Muut tarjolla olevat reittistrategiat eivät ole oikein vakuuttaneet.

Nav4Allin myymän GPS-mokkulan (SiRF3+BT myöskin) ja 6230:n kanssa ei ole ollut mainittuja ongelmia mökkylän löytämisessä. Ainoa suurempi miinus softassa on puhelimen muistin loppuminen kun karttoja on selannut jonkin verran. Tällöin softa (ei puhelinta kuitenkaan) pitää restartata, mutta se onneksi osaa suoraan jatkaa navigointia siitä mihin jäätiin. Joskus softa kertoo myös GPRS-yhteyden olevan hukassa tms. yhteysvirheestä, mutta ongelma on harvinainen ja korjaantuu yleensä muutamassa sekunnissa itsekseen. Softa toimii tosiaan ~kaikissa J2ME-tuellisissa puhelimissa, ei vaadi Symbiania.

Mitä tulee reittiopastukseen niin easy driver moodissa tuo antaa kohtuullisen järkeviä reittejä muuten, mutta hieman kiertoa tulee, kun softa haluaa mennä ns. isoa tietä mahdollisimman lähelle kohdetta. Shortest taasen saattaa kurvailla hyvinkin pienten kujien kautta, mutta siitä harvemmin on haittaa. Muut tarjolla olevat reittistrategiat eivät ole oikein vakuuttaneet.

Kyllä tuo Nav4All on toiminut minulla ihan hyvin, ainakin suuremmilla teillä. Eikä Nokian oman GPS mokkulan kanssa ole ollut minkäänlaisia ongelmia yhteyksissä. Ehkä Nokia toimii paremmin yhteen toisen Nokialaisen kanssa (puhelimena 6233).

Kyllä tuo Nav4All on toiminut minulla ihan hyvin, ainakin suuremmilla teillä. Eikä Nokian oman GPS mokkulan kanssa ole ollut minkäänlaisia ongelmia yhteyksissä. Ehkä Nokia toimii paremmin yhteen toisen Nokialaisen kanssa (puhelimena 6233).

Matkapuhelinfoorumilla on monilla ollut ainakin n73 puhelimien uusimman ohjelmistoversion kanssa löytää kolmannen osapuolen gps laitteita.
Tiedoksi, että kyseinen blumax vastaanotin toimii ainakin tomtom6:n ja nokia mapsin kanssa moitteetta.
Hyvä artikkeli, mainittavaa myös että tomtomin ärsyttävän naisäänen tilalle on ladattavissa esim matti osoitteessa http://www.tomtom.com/plus/services/voices.php?language=5
Omasta mielestä huomattavasti siedettävämpi.

Matkapuhelinfoorumilla on monilla ollut ainakin n73 puhelimien uusimman ohjelmistoversion kanssa löytää kolmannen osapuolen gps laitteita.
Tiedoksi, että kyseinen blumax vastaanotin toimii ainakin tomtom6:n ja nokia mapsin kanssa moitteetta.
Hyvä artikkeli, mainittavaa myös että tomtomin ärsyttävän naisäänen tilalle on ladattavissa esim matti osoitteessa http://www.tomtom.com/plus/services/voices.php?language=5
Omasta mielestä huomattavasti siedettävämpi.

”Näytöt ovat turhan pieniä heikkonäköisille tai kauempaa katsottaviksi, valikoiden selaaminen näppäimistöllä on kömpelöä kosketusnäyttöön verrattuna ja puhelimen akun varaus hupenee parissa tunnissa Bluetooth-yhteyden ja raskaan suoritintehoa vaativan ohjelmiston myötävaikutuksesta. Myöskään kaikkien puhelimien kaiutinääni ei ole aivan riittävä navigointiohjelman ääniopastusta ajatellen.”

Nokian 7710 ratkaisee ison osan noista ongelmista vaikka puhelimena laite onkin hieman kolho möhkäle. Siitä löytyy iso kosketusnäyttö, tarpeeksi kuuluva kaiutin ja virtaakin saa autolaturista sekä puhelimeet että GPS-palikkaan. Vain autoteline puuttuu nokian valikoimista, mutta ns. tarvikevalmistajat ratkaisevat tämänkin ongelman. TomTomistakin löytyy s90-painos tätä puhelinta varten.

”Näytöt ovat turhan pieniä heikkonäköisille tai kauempaa katsottaviksi, valikoiden selaaminen näppäimistöllä on kömpelöä kosketusnäyttöön verrattuna ja puhelimen akun varaus hupenee parissa tunnissa Bluetooth-yhteyden ja raskaan suoritintehoa vaativan ohjelmiston myötävaikutuksesta. Myöskään kaikkien puhelimien kaiutinääni ei ole aivan riittävä navigointiohjelman ääniopastusta ajatellen.”

Nokian 7710 ratkaisee ison osan noista ongelmista vaikka puhelimena laite onkin hieman kolho möhkäle. Siitä löytyy iso kosketusnäyttö, tarpeeksi kuuluva kaiutin ja virtaakin saa autolaturista sekä puhelimeet että GPS-palikkaan. Vain autoteline puuttuu nokian valikoimista, mutta ns. tarvikevalmistajat ratkaisevat tämänkin ongelman. TomTomistakin löytyy s90-painos tätä puhelinta varten.

Olisipa ollut vielä Navicore mukana, olisi ollut kiva nähdä miten se pesee koko porukan.

Olisipa ollut vielä Navicore mukana, olisi ollut kiva nähdä miten se pesee koko porukan.

Voisiko vertailuun ottaa mukaan N800 ja maemo-mapper sovelluksen?

Voisiko vertailuun ottaa mukaan N800 ja maemo-mapper sovelluksen?

Itsellä tuo Blumaxin GPS palikka myös käytössä, varsin päteväksi osoittautunut ja toimii juurikin niinkuin arvostelussa on mainittu.

Itsellä tuo Blumaxin GPS palikka myös käytössä, varsin päteväksi osoittautunut ja toimii juurikin niinkuin arvostelussa on mainittu.

Muropaketin uusimmat