Uusimmat

Hallituksen esityksen mukaan ajo-oikeuden voisi todistaa mobiiliajokortilla jo ensi vuoden alussa

12.10.2018 11:27 Muropaketin toimitus

Hallitus on esittänyt, että henkilön ajo-oikeuden voisi todistaa helmikuun alusta lähtien sähköisellä mobiiliajokortilla.

Hallitus on jättänyt esityksen, jonka mukaan henkilön ajo-oikeuden voisi todistaa helmikuun alusta lähtien sähköisellä mobiiliajokortilla, kertoo Yle. Mobiiliajokortti olisi osa jo olemassa olevaa Trafin Autoilija-sovellusta ja se tulisi käyttöön maksuttomana ja vaihtoehtoisena palveluna fyysiselle ajokortille.

Sovelluksen käyttöönotossa oma henkilöllisyys todistetaan pankkitunnusten tai muun vahvan tunnistautumisen avulla. Mobiiliajokortissa on Trafin mukaan visuaalisia turvaelementtejä, kuten kännykkää liikuteltaessa ja näyttöä koskettaessa liikkuva taustakuvio ja QR-koodi.

Ajokortti ja mobiiliajokortti eivät ole virallisia henkilötodistuksia, joten riippuu henkilötodistusta riippuvasta tahosta, hyväksytäänkö mobiiliajokorttia henkilöllisyyden todistukseen. Valviralta saatujen alustavien tietojen mukaan mobiiliajokorttia voisi kuitenkin käyttää iän todistamiseen muun muassa alkoholia ostettaessa.

Muokattu 15.10. klo 10.38. Kuva päivitetty