Uusimmat

HMD Global julkaisi edullisen, hyvää akkukestoa lupailevan Nokia 2 -puhelinmallin

31.10.2017 10:29 Kai Taipale

Jo aiemmin julkisuuteen putkahtanut Nokia 2 -älypuhelinmalli on nähnyt päivänvalon myös virallisesti. Puhelimen valteiksi kerrotaan pitkä akkukesto ja alle sadan euron jäävä hinta.

Jenkkikaupan listoilta aikaisemmin bongattu puhelin osoittautui pitkälti odotusten mukaiseksi. Puhelimen ytimenä on Qualcommin neliytiminen Snapdragon 212 -järjestelmäalusta. Käyttömuistia on nykymalliksi niukasti eli yksi gigatavu, ja tallennustilakin jää kahdeksaan gigatavuun. Jälkimmäistä voi kuitenkin laajentaa enintään 128 gigatavun microSD-muistikortilla. Puhelimen näyttö on 5,0-tuumainen. Sen tarkkuus on 1280 x 720 pikseliä ja suojauksesta vastaa Gorilla Glass 3.

Alumiinirunkoisen puhelimen ulkomitat ovat 143,5 x 71,3 x 9,30 millimetriä. Kameravarustukseen kuuluvat kahdeksan megapikselin takakamera LED-salamalla ja viiden megapikselin etukamera. Julkaisuvaiheessa käytössä on Androidin Nougat-versio, mutta puhelin on myöhemmin päivitettävissä Oreo-versioon.

Akkukestoksi valmistaja ilmoittaa kaksi päivää ilman latausta. Kohtuullisen vähätehoinen järjestelmäydin, maltillisen kokoinen näyttö ja peräti 4100 milliampeeritunnin akku antavat viitteitä siitä, että ilmoitettu aika voi hyvinkin olla saavutettavissa.

HMD Global ilmoittaa kolmella eri väriyhdistelmällä myyntiin tulevan puhelimen odotetuksi myyntihinnaksi 99 euroa.

Kai Taipale

"Olen pitkän linjan tekniikkatoimittaja, ja olen toiminut Muropaketin laitetesteistä vastaavana tuottajana vuodesta 2017. Pitkä pätkä työuran alusta hurahti puolestaan MikroBitissä. Olenkin työskennellyt tavalla tai toisella koko 2000-luvun erilaisten laitteiden kanssa, vastuullani on ollut tuotteita pc-komponenteista äänentoistoon ja vähän kaikkea siltä väliltä. Vahvimmat mielenkiinnon kohteet liittyvät mobiililaitteisiin ja äänentoistoon kuulokkeista kotiteattereihin. Sohvalla kuluu ensisijaisesti draamasarjoja ja urheilua, aktiivisemmat tunnit kuluvat esimerkiksi lenkkipolulla. Omassa käytössä on monipuolisesti laitteita eri merkeiltä aina Applesta Xiaomiin."

Muropaketin uusimmat