UUSIMMAT

HMD Global julkaisi peräti neljä uutta puhelinmallia – Uutta on ovat myös mallimerkinnät

08.04.2021 20:03 | Muropaketin toimitus

Pelkkien numeroiden lisäksi Nokia-puhelimien mallimerkinnät saavat rinnalleen nyt myös kirjaintunnukset X ja G. Tänään julkaistuja, uusia Nokia-puhelinmalleja ovatkin X10 ja X20 sekä G10 ja G20. X-sarjan keskiössä on esimerkiksi vastuullisuus ja pitkäikäisyys, ja G-sarjassa esimerkiksi akkukesto. Ensimmäiset uudet mallit löytävät tiensä myyntiin toukokuussa.

HMD Global painottaa uusissa Nokia-malleissa 5G-yhteyksien lisäksi myös vastuullisuutta ja pitkää käyttöikää. Esimerkiksi Nokia X -älypuhelinmalliston laitteille tarjotaan kolmen vuoden takuu, kuukausittaiset tietoturvapäivitykset ja uudet Android-versiot kolmeksi vuodeksi. Puhelimet toimitetaan Android 11 -versiolla. Uusien Nokia X10- ja Nokia X20 -älypuhelinmallien mukana toimitetaan biohajoava suojakotelo. Kummankaan puhelimen mukana ei myöskään tule verkkovirtalaturia tai kuulokkeita.

Molemmissa X-puhelinmalleissa on 6,67 tuuman Full HD+ -näyttö (1 080 x 2 400 pikseliä) kamerareiällä sekä Qualcommin Snapdragon 480 5G -suoritin. Akku on kooltaan 4470 milliampeerituntia. RAM-muistia on X20-mallissa kahdeksan gigatavua ja tallennustilaa 128 gigatavua. X10-versiossa vastaavat lukemat ovat kuusi ja 64 gigatavua.

Mallien välillä eroa on myös kameroissa. Nokia X10:n neloistakakamerassa on 48 megapikselin pääkenno mutta etukamerassa tyydytään kahdeksan megapikselin kennoon. Nokia X20:ssä on takana neloiskamera, jonka pääkamerassa käytetään 64 megapikselin kennoa. Tässä mallissa on 32 megapikselin etukamera.

Nokia X20 tulee myyntiin Pohjoismaissa 3. toukokuuta 2021 ja Nokia X10 4. kesäkuuta 2021. Suositushinnat julkistetaan myöhemmin.

X-mallien oheen HMD Global julkaisi myös Nokia G10- ja Nokia G20 -mallit, joiden kerrotaan tarjoavan jopa kolmen päivän akunkeston. Lisäksi näihin puhelimiin taataan kolmen vuoden tietoturvapäivitykset. G-malleissa käytetään Mediatekin piiriä, ja niissä käytetään 6,5 tuuman näyttölovellista näyttöä. Myös muistikoot ovat X-malleja niukemmat. Suositushinnat ja saatavuus julkistetaan myöhemmin. Valmistaja kuitenkin kertoo tiedotteessaan, että Nokia G10 ja Nokia G20 tulevat myyntiin Pohjoismaissa myöhemmin tänä vuonna.

Puhelimien kaveriksi julkaistiin lisäksi Nokia Lite Earbuds -nappikuulokkeet. Akunkestoksi lupaillaan jopa 36 tuntia ladattaessa mukana toimitettavalla latauskotelolla.