UUSIMMAT

HMD Global: Nokia 9:ää saadaan odottaa ensi vuoteen, eikä luvassa ole enää lisää retropuhelimia

08.12.2018 10:34 | Muropaketin toimitus

HMD Global on kertonut medialle, ettei sen tulevaa lippulaivamalli Nokia 9:ää nähdä vielä tänä vuonna. Myös Nokia 8110 4G:n kaltaisten retropuhelimien kehitys on lopetettu.

Suomessa pääkonttoriaan pitävä HMD Global on tuonut parin viime vuoden aikana Nokia-älypuhelimet takaisin markkinoille hyvin onnistuneesti. Yhteensä noin 650 henkeä työllistävä HMD Global on myynyt tähän mennessä yli 70 miljoonaa Nokia-laitetta.

HMD Globalin saksalaisen markkinointijohtaja Britta Gerbrachtin mukaan HMD Global uskoo ja aikoo panostaa jatkossa erityisesti keskihintaisiin, noin 300-400 euroa kustantaviin älypuhelimiin, kertoo Winfuture. Toistaiseksi HMD Globalin parhaiten maailmalla myynyt malli on Nokia 6.1.

HMD Globalin lippulaivamallit eivät kuitenkaan ole olleet varsinaisia menestyksiä. Gerbrachtin mukaan varsinkin Nokia 8 Siroccon heikko myynti oli valmistajalle pettymys.

Uutta lippulaivaa ei julkaista enää tämän kuun aikana, eli viiden linssin pääkameralla varustettu huippumalli Nokia 9 nähdään vasta ensi vuonna. HMD Global aikookin panostaa ensi vuoden aikana uusiin innovaatioihin. Sen sijaan pelipuhelimia tai uusia Nokia 3310:n ja Nokia 8110 4G:n kaltaisia retropuhelimia valmistajalta ei ole luvassa.