HMD Global pyrkii tuomaan lisää lippulaivamaisuutta keskiluokkaan uudella 8.1-puhelimellaan

05.12.2018 17:30 | Muropaketin toimitus

Kirkas HDR-näyttö, Zeiss-kaksoiskamera ja puhdas Android ovat uuden Nokia 8.1-puhelinmallin valtteja. Tutut muodot sisältävät nyt myös suuremman näytön.

Nokia 8.1 -malli muistuttaa olemukseltaan huomattavasti aiemmin julkaistua 7.1-mallia, mutta kokoluokasssa on siirrytty kuuden tuuman paremmalle puolelle. Uutuusmallin PureDisplay-näyttö on kooltaan 6,18 tuumaa ja kuvasuhde on 19:9. Se tukee myös HDR10-laajasävyjä ja paneelin tarkkuus on Full HD+. Näytön kirkkauden kerrotaan HDR-toiston myötä yltävän 500 nitiin.

Nokia 8.1-puhelimen valteiksi valmistaja ilmoittaa kameran. Käytössä on Zeiss-brändätty kaksoiskamera, jonka kummatkin kennot ovat tarkkuudeltaan 12 megapikseliä. Pääkamera tulee Sonylta ja on mallia IMX363, jonka 1/2,55-tuumaisen kennon myötä pikselikoko on 1,4 mikrometriä. Kamerassa on käytössä optinen kuvanvakain.

Pääkameran tukena on 13-megapikselinen syvyyskamera, jota käytetään esimerkiksi bokeh-tehosteiden luomiseen. Etukameran kennon tarkkuus 20 megapikseliä.

HMD Global tavoittelee alumiinikehyksiselle ja valurunkoiselle puhelimelleen kahden päivän akkukestoa. Tätä tukemassa on 3500 milliampeeritunnin akku sekä uusi, aiempaa virtapihimpi Snapdragon 710 -mobiilisuoritin.

Uuden suorittimen luvataan kykenevän noin 35 prosenttia parempaan graafiseen suorituskykyyn ja 20 prosenttia parempaan yleissuorituskykyyn verrattuna aiempaan Snapdragon 660 –prosessoriin. Lisätehoa on luvassa myös AI-ominaisuuksiin, joita käytetään esimerkiksi kamerassa. Puhelimessa käyttömuistia on tarjolla neljä gigatavua ja tallennustilaa 64 gigatavua.

Nokia 8.1 on valmistajan ensimmäinen puhelimalli, joka tulee myyntiin Android 9.0 Pie -käyttöjärjestelmällä. Android One –ohjelman mukaisesti tietoturvapäivitykset on luvattu vähintään kolmeksi vuodeksi. Luvassa on myös kaksi käyttöjärjestelmän versiopäivitystä.

Nokia 7 Plus -mallin korvaajaksi suunnattu puhelin saa yleiseurooppalaiseksi hintalapukseen 399 euroa, joskin maakohtaisia vaihteluita on odotettavissa. Tarjolle tulee aluksi harmaa ja sininen väriversio.