HP hylkäsi Windows Phonen – tekee huippumallistaan Android-version

11.10.2017 13:03 | Muropaketin toimitus | 2

Viimeisiin mahdollisiin hetkiin Windows Phone -leirissä uskollisesti marssinut HP heittää nyt myös pyyhkeen lopullisesti kehään. Yhtiön Elite X3 -huippumallista on tulossa kauppoihin Android-versio.

Alkuperäinen Elite X3 julkaistiin viime vuonna, ja GizmoChinan mukaan yhtiö kehitteli sille seuraajaa aivan viime päiviin asti. Nyt WP-laitteet on hyllytetty lopullisesti, ja vuosipäivityksen sijasta markkinoille tuutataan käytännössä sama laite eri käyttöjärjestelmällä.

Laite on Roland Quandtin mukaan nimeltään HP Pro x3. Se on käytännössä sama laite kuin Elite X3. Molempien järjestelmäpiirinä on Snapdragon 820, muistia Windows-versiossa tosin oli neljä gigatavua, ja Android-mallissa yllättäen vain kolme gigatavua. Myös tallennustila on pudotettu 64 gigatavusta 32 gigatavuun. Lisää voi kuitenkin asentaa toiseen SIM-korttipaikkaan. Ilmeisesti 5,96-tuumainen näyttö 1440 x 2560 -resoluutiolla on molemmissa tismalleen samanlainen.  Lisäksi molemmissa on 16 megapikselin takakamera, 8 megapikselin etukamera, 3,5 mm:n kuulokeliitäntä, iirisskanneri, sormenjäljenlukija, USB-C-latausliitäntä ja 4150 milliampeeritunnin akku.

Elite X3:n mielenkiintoisimpia ominaisuuksia oli sen telakka, johon kytkemällä laitteesta tuli lähes täysiverinen PC-tietokone. HP saattaa tuoda samankaltaisen ominaisuuden myös Android-versioon, mutta edes huhuja suuntaan tai toiseen ei asiasta tällä hetkellä liiku.

Laitteita erottaa vielä yksi merkittävä asia. Windows Phone -pohjaisen Elite X3:n hinta oli julkistuksen yhteydessä 829 euroa. Android-version pitäisi irrota kaupasta 550 eurolla.

Keskustelu

"Myös tallennustila on pudotettu 64 gigatavusta 32 gigatavuun. Lisää voi kuitenkin asentaa toiseen SIM-korttipaikkaan."

Muistikorttiko sinne sim-paikkaan laitetaan? :D

mikko853

"Myös tallennustila on pudotettu 64 gigatavusta 32 gigatavuun. Lisää voi kuitenkin asentaa toiseen SIM-korttipaikkaan."

Muistikorttiko sinne sim-paikkaan laitetaan? :D

Käytännössä kyllä, muistikortti vie tilan toiselta sim-kortilta.

Muropaketin uusimmat