UUSIMMAT

Huawei julkaisi virallisesti Mate 30 -puhelinmallistonsa – Suomeen tulo on edelleen auki

19.09.2019 15:30 Muropaketin toimitus

Huawein uusi Mate 30 -mallisarja saa kaksi lippulaivaluokan edustajaa, perusmallin ja Pro-version. Mallit edustavat monilta osin tämän päivän huippua, sillä käytössä ovat valmistajan upouusi Kirin 990 -piiri, 5G-yhteydet sekä monipuolinen kameraratkaisu.

Kapeat kehykset reunustavat Mate 30 Pro -puhelimen 6,53-tuumaista oled-näyttöä. Näyttö kaartuu 88 astetta reunoille. Kaksikosta perusversio on tällä kertaa näytöltään isompi, sillä siinä ruudun koko on 6,62 tuumaa. Pro-versiossa sormenjälkilukija löytyy näytöstä, jonka lisäksi puhelin avautuu myös kasvojentunnistuksella.

Uutuuspuhelimet vaikuttavat muiltakin osin hyvin moderneilta, sillä äänenvoimakkuuspainikkeille on jätetty hyvästit. Ne on korvattu puhelimen sivun kosketuksia havainnoivilla virtuaalipainikkeilla, joiden sijaintipaikka ja -puoli jää käyttäjän päätettäväksi.

Käyttöliittymänä on EMUI10, joka perustuu uusimpaan Android 10 -käyttöjärjestelmäversioon. Sen myötä käytössä on esimerkiksi tumma teema.

Kummankin puhelimen kamerat sijaitsevat takapuolella kehän sisässä. Huawei Mate 30 on varustettu SuperSensing-lisänimeä kantavalla kolmoiskameralla. Sen ytimessä on 40 megapikselin pääkamera. Sitä täydentävät 16 megapikselin ultralaajakulma sekä 8 megapikselin telekamera.

Mate 30 Pro -versiossa on yksi kamera enemmän. Pääkamera koostuu nyt kahdesta 40 megapikselin kennolla varustetusta kamerayksiköstä. Cine Camera -lisänimeä kantava yksikkö on saanut 0,65 tuuman kennon, jolla voi tallentaa videota aina ISO-arvoon 51200 asti enintään 4K-tarkkuudella ja 60 kuvaa sekunnissa. Ultrahidastusta varten se kykenee jopa 7680 kuvan sekuntivauhtiin tallennuksessa. Pääkameran 0,59-tuumaisella kennolla varustettu SuperSensing-yksikkö tallentaa valokuvat jopa ISO-arvolla 409600.

Pro-version kameravarustuksen täydentävät kolminkertaisen zoomin tarjoava kahdeksan megapikselin telekamera ja 3D-syvyyskamera. Kamerassa on myös optinen kuvanvakain.

Muotoilultaan moderniksi, mutta minimalistiseksi mainittu puhelin saa sisäänsä pari viikkoa sitten IFA-messuilla julkaistun Kirin 990 -mobiilialustan, jonka ominaisuuksiin kuuluu esimerkiksi yhdysrakenteinen 5G-modeemi. 7 nm+ -prosessilla valmistettu Kirin 990 perustuu valmistajan Da Vinci -arkitehtuuriin ja sisältää erikokosia ytimiä sekä 16-ytimisen grafiikkasuorittimen. Se tukee 5G-yhteyksien NSA- ja SA-versioita. Valmistaja kertoo Huawei Mate 30 Pro 5G -puhelimen sisältävän peräti 14 antennia 5G-yhteyksiä varten.

Akku on kapasiteetiltaan Huawei Mate 30 -versiossa 4200 milliampeerituntia, kun Mate 30 Pro -mallissa se on vieläkin isompi eli 4500 milliampeerituntia.

Lataaminen hoituu Huawei SuperCharge -teknologiaa hyödyntäen joko 27 watin teholla langattomasti tai 40 watilla langallisena. Mate 30 -mallit osaavat toimia myös langattomina latausalustoina.

Huawei Mate 30 -sarjan myynnin aloitus Suomessa vahvistetaan valmistajan edustajan mukaan vasta myöhemmin. Samalla myös mahdollinen värivalikoima ja hinnoittelu selviävät myöhemmin.

Muokattu 19.9.2019 klo 16.09: Päivitetty viralliset tuotekuvat.