Huawei kuittailee Applelle, mainostaa ensimmäistä ”aitoa tekoälypuhelinta”

19.09.2017 09:25 | Muropaketin toimitus

Applen uusien iPhone-mallien julkistuksessa monien huomio kiinnittyi Face ID -ominaisuuden esittelyssä esitellessä tapahtuneeseen pieneen epäonnistumiseen. Moka pantiin merkille myös Kiinassa, ja Huawei käyttääkin sitä nyt härskisti hyväkseen mainoksessaan.

Huawein Facebook-sivuillaan julkaisemassa lyhyessä videossa älypuhelimen ruudulla pomppii pellen naama, jota puhelin yrittää tunnistaa. Tuloksena ei kuitenkaan ole lukituksen avaaminen vaan virheilmoitus – aivan kuten Applen lehdistötilaisuudessa. Lopuksi ruutuun pamahtaa loppuplanssi, jossa mainostetaan päivämäärää 16.10.2017 ja hashtagia #TheRealAIPhone.

Kyseisenä päivänä yritys on näillä näkymin julkaisemassa Huawei Mate 10 -mallia. Aiemmin tilaisuutta on mainostettu jo hashtagilla #beyondthegalaxy – selvä kuitti Samsungin suuntaan.

Huawei aikoo oletattavasti käyttää puhelimessa uutta Kirin 970 -järjestelmäpiiriä, jossa on CPU- ja GPU-osioiden lisäksi myös oma NPU – Neural Processing Unit. Kyseisellä piirillä saadaan Huawein mukaan valtavaa etua, esimerkiksi kuvantunnistuksen pitäisi nopeutua järisyttävästi. Mielenkiintoiseksi kuittalun tekee se, että myös Apple kertoi yhdistäneensä omaan A11-piiriinsä samantyyppistä neuroverkkotekniikkaa. Totuutta laitteiden uudenlaisten piirien suorituskyvystä saadaan odottaa vielä jonkin aikaa.

Huawei on myös tiedottanut saaneensa ladattua dataa järjestelmäpiirillään 1,2 gigabitin sekuntivauhtia. Kirin 970 on ensimmäinen Cat18-nopeuksia tukeva järjestelmäpiiri. Nopeus tosin saavutettiin vain Huawein ja Rohde & Schwarzin laboratoriossa, reaalimaailmassa siitä on vielä turha haaveilla.

Mikäli AndroidAuthorityn kasaamiin huhuihin on luottamista, on Mate 10- ja Mate 10 Pro-malleissa uuden järjestelmäpiirin lisäksi kuusituumainen, koko etupaneelin täyttävä näyttö 2:1-kuvasuhteella, kuusi gigatavua keskusmuistia, kaksoiskamera ja 4000 milliampeeritunnin akku.