Huawei lupaa 5G-puhelimia 2019

06.12.2017 11:17 | Muropaketin toimitus

Kiinassa pidetyssä World Internet Conference -tapahtumassa puhunut Huawein toimitusjohtaja antoi kovia lupauksia 5G-kehityksestä.

Tapahtumassa visioitaan esitteli esimerkiksi Xiaomin toimitusjohtaja Lei Jun, joka kertoi yrityksensä panostavan ensi vuonna toden teolla tekoälykehitykseen mobiililaitteissaan. Gizmochinan mukaan Huawein toimitusjohtaja Yu Chengdong puolestaan halusi kertoa kaikelle kansalle oman yrityksensä verkkosuunnitelmista. Hänen mukaansa Huawei tuo markkinoille 5G-verkkoja hyödyntävän puhelimen vuoden 2019 toisella puoliskolla.

Vaikka 5G-verkoista on riittänyt kovasti puhetta, ei konkreettisia loppukäyttäjän laitteita ja verkkoja ole vielä esitelty, vaan tällä hetkellä valmistajat vielä suunnitelevat, testaavat ja rakentavat järjestelmiään. Erilaisista standardeista pitäisi siis päästä lopulliseen sopuun piakkoin, ja aloittaa verkkojen rakentaminen. Pessimistisimpien äänien mukaan 5G-verkkoja päästään rakentamaan vasta 2020-luvulla.

5G-asian lisäksi Chengdong käänsi katsettaan taaksepäin, ja ihasteli miten valtaisaa puhelinkehitys on ollut viimeisen 20 vuoden aikana, ja millaisia muutoksia jatkuvasti mukana olevat tietoliikennelaitteet ovat tuoneet ihmisten elämään. Ensi vuodesta hän povasi tekoälyn ja 5G:n vuotta. Tekoälyn suhteen Huawei on jo ottanut ensimmäisen askeleensa Kirin 970 -järjestelmäpiirillä, johon on integroitu tekoälyominaisuuksia. Ensimmäisiä 5G-tuotteita Huawei aikoo päästä valmistamaan jo vuoden 2018 aikana, ja lopullinen 5G-älypuhelin nähdään siis vuonna 2019.

Muropaketin uusimmat