Huawei lyttäsi huhut – Valmistaja aikoo jatkaa lippulaivapuhelimien valmistamista myös tulevaisuudessa

26.01.2021 10:17 | Muropaketin toimitus

Huhujen mukaan Huawei olisi myymässä P- ja Mate -lippulaivamallistojensa Shanghain viranomaisten tukemalle konsortiolle. Huawei on kieltänyt huhujen todenperäisyyden.

Reutersin saamien tietojen mukaan Yhdysvaltojen kauppapakotteiden alle joutunut Huawei olisi hankkiutumassa eroon P- ja Mate -lippulaivamallistoistaan. Kauppapakoitteiden vuoksi Huaweilla on ollut vaikeuksia saada lippulaivatason puhelimiinsa komponentteja, koska TSMC ei saa valmistaa HiSiliconin järjestelmäpiirejä eivätkä MediaTek tai Qualcomm saa myydä järjestelmäpiirejään Huaweille.

Mallien myynti konsortiolle vapauttaisi ne pakotteiden alta. Samasta syystä Huawei irrotti taannoin myös Honorin itsenäiseksi valmistajaksi.

Huawei on GSMArenan mukaan kommentoinut huhuja virallisesti toteamalla, ettei se aio myydä puhelimia koskevia toimintojaan ja että Huawei jatkaa lippulaivamallien valmistamista myös tulevaisuudessa. Toisaalta Huawei lyttäsi aikanaan myös Honor-kauppaa koskeneet huhut, vaikka kaupasta tulikin myöhemmin totta.