UUSIMMAT

Huawei tuo Suomessa myyntiin ensimmäisen 5G-mallinsa – Huawei Mate 20 X 5G kaupoissa heinäkuussa ja hinta jää alle tuhanteen euroon

19.06.2019 07:30 | Muropaketin toimitus

Huawein uusi Mate 20 X 5G -puhelin on tulossa myyntiin Suomessa heinäkuun lopussa. Isokokoisella näytöllä, kolmoiskameralla ja Kirin 980 -piirillä varustetun huippumallin hinnaksi ilmoitetaan 999 euroa.

Suomen Huawein kuluttajaliiketoimintayksikkö on julkaissut ensimmäisen kaupallisen 5G-älypuhelimensa. Huawei Mate20 X 5G -puhelimessa käytetään Kirin 980 -järjestelmäpiiriä, ja 5G-yhteyksistä vastaa Balong 5000 -piiri.

Huawei Mate20 X 5G tukee nykyverkkojen lisäksi sekä standalone (SA) että non-standalone (NSA) -5G-verkkoja. Puhelimen 5G-teknologiaa on kehitetty Huawein Suomen tutkimus- ja tuotekehityskeskuksissa Helsingissä ja Tampereella.

”Verkkoinfrastruktuurin siirtyessä 5G-aikakaudelle, olemme tyytyväisiä rooliimme yhtenä avainpelaajista Suomen markkinoilla. Uuden Mate20 X 5G -älypuhelimen julkaisun yhteydessä haluamme tuoda paremman käyttäjäkokemuksen kuluttajille, jotta he voivat nauttia entistä nopeammista yhteyksistä ja alhaisemmasta latenssista”, kertoo valmistajan tiedotteessa Huawein Suomen kuluttajaliiketoimintayksikön johtaja Roger Yu.

Mate20 X 5G -puhelimessa on 7,2 tuuman FullView -näyttö. Siinä on myös kolmella Leica-linssillä varustettu kamera, joka koostuu 40 megapikselin pääkamerasta, 20 megapikselin ultralaajakulmasta sekä 8 megapikselin telezoomista. Uutuuspuhelimessa on suuri 4200 milliampeeritunnin akku, ja se tukee 40W Huawei SuperCharge -pikalatausta.

Huawei SuperCool -jäähdytysratkaisun kerrotaan auttavan Huawei Mate20 X 5G säilyttämään suorituskyvyn ja tasaisen lämpötilan korkearesoluutioisia videoita toistettaessa ja graafisesti vaativia mobiilipelejä pelattaessa.

Käyttöjärjestelmänä puhelimessa on Android 9.0 -versioon perustuva EMUI 9.1.1. Malli on myös Googlen sertifioitujen laitteiden listalla, joten se tulee saamaan elinkaarensa ajan Googlen tietoturvapäivitykset, ja siinä toimii Play-kauppa tuttuun tapaan.

Huawei Mate20 X 5G -älypuhelimen toimitukset alkavat Suomessa heinäkuun loppupuolella. Se tulee saatavilla smaragdinvihreässä värissä suositushintaan 999 euroa. Ennakkomyynti alkaa jo tänään eli 19. päivä kesäkuuta.