Uusimmat

Huawei Y7 päivittyy vuoden 2018 versioksi

14.03.2018 09:13 Muropaketin toimitus

Huawei julkaisi juuri virallisesti uuden Y9-älypuhelimen. Tulossa on myös vuosipäivitys Y7-malliin.

Joidenkin lähteiden mukaan Huawei Y9 (2018) olisi ollut viimevuotisen Y7-mallin suora seuraaja, mutta AndroidHeadlinesin tietolähteen mukaan näin ei suinkaan ole, vaan tulossa on ikioma Y7 tänäkin vuonna.

Kyseessä on edullisen keskiluokan puhelin johon on turha odottaa viimeisimpiä hienouksia, mutta pieniä parannuksia viime vuoteen on luonnollisesti tehty. Tarkkaa tietoa laitteen näytön koosta ei ole, mutta AndroidHeadlines epäilee sen kasvavan viimevuotisesta 5,5 tuumasta suuremmaksi. Fyysinen koko kuitenkin pysynee osapuilleen samana kapeampien näyttöreunusten ansiosta.

Puhelimen takapuolella on vain yksi kamera, Y9-mallin ostaja saa niitä kaksi. Megapikseleitä kameran kennossa on tiettävästi 13. Liitäntöjen osalta käytössä on yllättävän vanhakantaisia ratkaisuja, pohjasta löytyy 3,5 millimetrin kuulokeliitännän lisäksi mikro-USB-latausliitäntä.

Järjestelmäpiirin osalta odotetaan pientä päivitystä viimevuotiseen Snapdragon 435 -piiriin. Muistia ja tallennustilaa ei välttämättä nosteta lainkaan 2 ja 16 gigatavusta. Sekä viime vuoden Y7 että tämän vuoden Y9 hyödyntävät 4000 milliampeeritunnin akkua, joten sellainen luultavasti löytyy myös Y7:n viralliselta speksilistalta.

Julkaisupäivää ei ole tiedossa, mutta vuotokuvassa puhelimen näytöllä näkyvä huhtikuun 15. päivä saattaa vihjata siitä.