Huawein HarmonyOS -käyttöjärjestelmän yksi ominaisuus voi kismittää käyttäjiä

22.08.2019 20:15 | Muropaketin toimitus

Muutama viikko sitten Huawei kertoi heidän tulevan käyttöjärjestelmänsä olevan nimeltään HarmonyOS. Aiemmin se tunnettiin nimellä Hongmeng OS. Eri laitteisiin tarkoitetun käyttöjärjestelmän ominaisuuksista ainakaan yksi ei miellyttäne kaikkia.

 Huawein toimitusjohtaja Richard Yu kehui HarmonyOS:n olevan monipuolinen käyttöjärjestelmä, joka toimii useissa eri laitteissa, ja sen luvataan tukevan Android-sovelluksia.

Hän kertoi myös, että kehittäjien täytyy rakentaa ohjelmistonsa vain kertaalleen, ja se toimii silti useissa eri laitteissa. Yrityksen mukaan käyttöjärjestelmä on niin ikään tietoturvallisempi kuin Android.

HarmonyOS-laitteeseen ei saa pääkäyttäjän oikeuksia Androidin tapaan. Tämä lienee harmituksen paikka innokkaille harrastelijoille, jotka haluaisivat kustomoidun käyttökokemuksen.

Huawei aikoo tehdä käyttöjärjestelmästään lopulta avoimen, ja se on saatavilla tulevaisuudessa vapaasti muillekin valmistajille Androidin tapaan. Yrityksellä on suunnitelmissa tuoda HarmonyOS puhelimien ja tablettien lisäksi muun muassa älytelevisioihin, älykelloihin ja teollisen internetin järjestelmiin.