UUSIMMAT

Huawein Hongmeng OS ei sittenkään korvaa Androidia

21.07.2019 18:05 | Muropaketin toimitus

Huawein yhteiskuntasuhteista ja viestinnästä vastaavan johtajan Catherine Chenin mukaan Hongmeng OS ei tule korvaamaan Androidia puhelimissa tai tableteissa.

Brysselissä vieraillut Chen totesi, että mobiililaitteiden sijaan Hongmeng OS on tarkoitettu teollisuuskäyttöön ja sitä on kehitetty jo pitkään ennen kuin Androidin korvaajalle näytti olevan tarvetta. Asiasta kertoi uutistoimisto Xinhua. Chenin mukaan Hongmeng OS panostaa tietoturvaan ja mahdollisimman pieneen latenssiin, joista on hyötyä teollisuudessa.

Huawein Hongmeng OS:ää koskeva viestintä on ollut varsin ristiriitaista. Vielä viime kuussa Huawein toimitusjohtaja Ren Zhengfein mainosti, kuinka Hongmeng OS:ää voitaisiin käyttää myös puhelimissa, tableteissa ja tietokoneissa. Toisaalta hallituksen jäsen Liang Hua totesi viime viikolla, ettei Huawei ollut vielä varma, voidaanko Hongmeng OS:ää käyttää puhelimissa, kertoo Technode.

Yhdysvaltojen hallinto höllensi Huawein kaupankäyntikieltoa kesäkuun lopussa, joten toistaiseksi Huaweilla ei näytä olevan tarvetta Androidin korvaajalle.