Huawein Hongmeng OS -nimeä kantanut käyttöjärjestelmä julkaistiin virallisesti – Tunnetaan nyt nimellä HarmonyOS

09.08.2019 13:46 | Muropaketin toimitus

Huawei on esitellyt osana kehittäjäkonferenssiaan tähän mennessä Hongmeng OS -nimellä tunnetun HarmonyOS -käyttöjärjestelmän virallisesti.

HarmonyOS perustuu avoimeen lähdekoodiin ja se toimii Huawein mukaan laitteessa kuin laitteessa. Käyttökohteita voivat olla esimerkiksi tietokoneet, älykellot, älykaiuttimet, langattomat kuulokkeet ja autojen viihdekeskukset.

HarmonyOS -käyttöjärjestelmä toimii myös puhelimissa ja tableteissa, mikäli Huawei ei enää syystä tai toisesta pystyisi hyödyntämään Androidia. Huawein kuluttajalaitteista vastaavan toimitusjohtaja Richard Yun mukaan hyppäys uuteen käyttöjärjestelmään olisi nopea, sillä HarmonyOS tulee tukemaan Android-sovelluksia.

Käyttöjärjestelmän ARK-kääntäjä sisältää tuen Kotlin, Java, JavaScript, C ja C++ -ohjelmointikielille. Myös Linux ja HTML 5 -sovellusten on määrä toimia HarmonyOS:llä, kertoo Android Authority.

HarmonyOS:n ensimmäinen versio nähdään ensimmäisenä Honor Vision TV -älytelevisioissa, jotka julkaistaan huomenna Kiinassa. Seuraavien kolmen vuoden aikana käyttöjärjestelmä laajenee myös muihin laitteisiin askel askeleelta.