UUSIMMAT

Huawein käyttöjärjestelmän nimi vahvistui – Julkaisuvalmis ensi syksynä

08.06.2019 10:15 | Muropaketin toimitus

Huawein oman mobiilikäyttöjärjestelmän on määrä valmistua kuluttajakäyttöön syksyyn mennessä. Länsimaissa se saa nimekseen Oak OS, kun taas Kiinassa sen nimi on HongMeng OS.

Huawein mobiililaitteiden tuotanto joutui pahoihin ongelmiin, kun Yhdysvaltojen langettama kauppakielto langetti varjon Googlen sekä muiden yhdysvaltalaisyhtiöiden ja Huawein väliselle kaupalle. Huawei kertoi jo ennen kauppakiellon astumista voimaan varatuneensa tilanteeseen kehittämällä omaa mobiilikäyttöjärjestelmäänsä.

Aiemmin Huawei haki tavaramerkkejä Euroopassa Ark OS -nimelle, mutta ilmeisesti se liittyy johonkin muuhun projektiin. Huawein kuluttajaliiketoiminnan johtaja Richard Yun mukaan Oak OS on valmis syksyyn mennessä ja huhujen mukaan se saatetaan julkaista jo elo-syyskuussa. Tällä hetkellä käyttöjärjestelmä on testivaiheessa.

Lisäksi Google on pyrkinyt lobbaamaan Yhdysvaltojen hallintoa perumaan Huaweita koskevan kauppakiellon, kertoo Financial Times.

Googlen mukaan nykyinen tilanne uhkaa Yhdysvaltojen kansallista turvallisuutta, sillä Google ei välttämättä enää pysty jatkossa päivittämään Huawein puhelimista löytyvää Androidia, eivätkä Huawein itsensä julkaisemat päivitykset ole välttämättä yhtä turvallisia. Näin jo olemassa olevat Huawein laitteet eivät olisi enää yhtä turvallisia. Toki Google lienee huolissaan myös omasta liiketoiminnastaan.

Huawei ja Google ovat tosin aiemmin vakuuttaneet, ettei kauppasota vaikuta suoranaisesti nykyisiin malleihin.

Muropaketin uusimmat