Huawein oma mobiilikäyttöjärjestelmä on kaukana valmiista

24.05.2019 19:55 | Muropaketin toimitus

Huawein oma Androidin korvike eli ”Project Z” on huhujen mukaan vielä pahasti kesken.

Huawein mobiililaitteiden tuotanto joutui pahoihin ongelmiin, kun Yhdysvaltojen langettama kauppakielto esti Androidia kehittävän Googlen ja muiden yhdysvaltalaisyhtiöiden ja Huawein välisen kaupan. Huawei kertoi jo ennen kauppakiellon astumista voimaan varatuneensa tilanteeseen kehittämällä omaa mobiilikäyttöjärjestelmäänsä, ”Project Z:aa”, mutta The Informationin mukaan se ei pysty korvaamaan Androidia vielä hetkeen.

Huawein sisältä kantautuvien tietojen mukaan Project Z:n kehitys alkoi jo pian sen jälkeen, kun Yhdysvaltojen hallinto alkoi tutkia mahdollista ZTE:n suorittamaa vakoilua vuonna 2012. Siitä huolimatta se ei ole vielä läheskään valmis. Myös Huawein kuluttajaliiketoiminnan johtaja Richard Yu on myöntänyt, että Androidista luopuminen on Huaweille vaikeaa.

Kiinassa Huawein omaan AppGallery-sovelluskauppaan perustuva Project Z saattaisi vielä menestyä, sillä osa Googlen palveluista ei ole ollut kiinalaisten saatavilla tähänkään mennessä. Länsimaisille kuluttajille sellaisen puhelimen, joka ei tue Googlen palveluita, myyminen voi kuitenkin osoittautua hyvin vaikeaksi.