Uusimmat

Huawein tuleva Watch GT sekoittaa älykellojen pakkaa – Ei Snapdragon-suoritinta eikä WearOS:ää

10.10.2018 09:46 Muropaketin toimitus

Huawein tuleva edullinen Watch GT ei ennakkotietojen perusteella käytä Snapdragon Wear -suoritinta eikä sen käyttöjärjestelmä ole WearOS.

Aiemmin uutisoimme ensimmäisistä Huawei Watch GT:tä koskevista huhuista. Uuden vuodon perusteella todennäköisesti yhdessä Mate 20 -älypuhelimien kanssa julkaisunsa saava älykello tulee kuitenkin eroamaan massasta melkoisesti.

Winfuturen mukaan Watch GT:n järjestelmäpiirinä toimii tavanomaisten Snapdragon Wear 2100 tai 3100 -suorittimien sijasta ARM:n Cortex-M4:ään perustuva suoritin. Näin ollen älykello on heikkotehoisempi mutta virtapihimpi kuin iso osa muista älykelloista. Kello voisikin toimia jopa kaksi viikkoa yhdellä latauksella.

Huawei Watch GT:ssä ei todennäköisesti ole myöskään Googlen WearOS-käyttöjärjestelmää. Vesitiivistä älykelloa voi hallita joko kosketusnäytön tai kahden fyysisen painikkeen avulla. Älykelloon on integroitu myös gyroskooppi, kiihtyvyysanturi, kompassi, GPS ja sykemittari.

1,39-tuumaisesta Watch GT:stä julkaistaan todennäköisesti tavallinen, 229 euroa maksava versio ja edullisempi, noin 200 euron hintainen sporttimalli.